PRIOPĆENJE MINISTARSTVA / Na Đikićevo pismo reagiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja: 'Smatramo da nije bilo razloga za odustajanje od angažmana'

Image
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

"Ne možemo utjecati na akademsko pravo svakoga člana akademske zajednice da samostalno odlučuje o svom znanstvenom angažmanu", navodi se u priopćenju

13.2.2017.
22:50
Duško Marušić/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo znanosti i obrazovanja danas se priopćenjem oglasilo o otvorenom pismu znanstvenika Ivana Đikića koji je najavio da napušta Hrvatsku, piše Večernji list.

"Ministarstvo znanosti i obrazovanja izražava žaljenje što gospodin Đikić napušta znanstveni rad u Hrvatskoj. Smatramo da nije bilo razloga za odustajanje od angažmana i želimo da i dalje nastavi davati doprinos razvoju Republike Hrvatske. S ponosom ističemo da Sveučilište u Splitu bilježi značajan porast uspješnosti na svjetskim listama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gubitak predstavlja svaki odlazak i odustajanje bilo kojeg člana akademske zajednice od angažmana na zajedničkom cilju prosperiteta države. Međutim, Ministarstvo znanosti i obrazovanja ne može utjecati na akademsko pravo svakoga člana akademske zajednice, kako u zemlji tako i u inozemstvu, da samostalno odlučuje o svom znanstvenom angažmanu", stoji u priopćenju ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo