TEMPERATURA U PADU: /

Bit će kiše, snijega, ali i sunčanih razdoblja

Image
Foto: Pixsell, Goran Kovačić

Danas će se vrijem u većeini krajeva nakratko smiriti, a od utorka će opet biti oblačnije, na Jadranu s kišom, a u unutrašnjosti kišom i snijegom.

23.11.2015.
8:34
Pixsell, Goran Kovačić
VOYO logo

Tijekom ponedjeljka bit će promijenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Ujutro u unutrašnjosti magla, a mjestimice moguć i mraz. Ponegdje će padati kiša, češće na Jadranu u drugom dijelu dana, a u gorju snijeg. Vjetar na kopnu većinom slab. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena do jaka bura i istočnjak, a na preostalom dijelu jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, a na Jadranu od 9 do 14 Celzijevih stupnjeva, navodi se u prognozi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za Hrvatsku za danas, 23. studenog.

U utorak će biti umjereno do pretežno oblačno. Na sjevernom Jadranu suho, dok će u Dalmaciji mjestimice biti kiše, pljuskova i grmljavine. U unutrašnjosti se očekuju slabe oborine na granici kiše i snijega, i to uglavnom u prvom dijelu dana. Na većem dijelu Jadrana puhat će umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujnabura. Minimalna temperatura zraka od -5 do -1, na Jadranu od 4 do 9, a maksimalna između 1 i 5, na Jadranu 9 i 14 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAK: Bura i magla otežavaju promet

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja, zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Na autocestama: A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sav promet. Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Lici: DC25 Gospić-Karlobag, DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno, DC429 Selište Drežničko-Prijeboj, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac i ŽC5203 Dobroselo-Brotnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, u unutrašnjosti je moguća poledica.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Slavoniji, Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj te na autocestama: A1 između Zagreba i Gospića, A3 Bregana-Lipovac između Ivanje Reke i Velike Kopanice, A4 Zagreb-Goričan između Goričana i Varaždina, A5 Đakovo-Sredanci, A6 Rijeka-Zagreb između Delnica i Kikovice, A11 između čvorova Jakuševec i Lekenik. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo