MUŽ I ŽENA KRALI NOVAC IZ HUMANITARNE AKCIJE ZA NORU ŠITUM: / Sramotno mala kazna za ženu koja je krala dok je bila na uvjetnoj

Image
Foto: Pixsell

Pala je prva kazna zbog krađe sredstava iz humanitarne akcije za Noru Šitum.

11.4.2018.
12:25
Pixsell
VOYO logo

Željko Siladi, direktor tvrtke koja je vlasnik radija Nova Gradiška, te njegova supruga, Đurđa Siladi, glavna urednica tog radija, nepravomoćno su osuđeni jer su dio novca prikupljenog u humantiranoj akciji za liječenje malene Nore Šitum, potrošili za poslovanje tvrtke, piše 24 sata.

Đurđa Siladi je, naime, tijekom akcije 'Nora fora - strašni lav', kontaktirala dotičnog Lea Marasovića iz Kanade koji je za Norino liječenje htio uplatiti sredstva u iznosu od 5280 kanadskih dolara. Ona mu je rekla da taj novac u kunskoj protuvrijednosti, umjesto na račun Udruge Hrabro dijete, uplati na račun Radija Psunj, tvrtke koja je vlasnik Radija Nova Gradiška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Supružnici Siladi taj su novac, u iznosu od 29.701,65 kuna koristili za poslovanje svoje tvrtke te su time kao odgovorne osobe iskoristili svoj položaj i pribavili imovinsku korist.

Nepravomoćna presuda je Željka Siladija osudila na kaznu zatvora u trajanju osam mjeseci, odnosno dvije godine uvjetno, dakle, ako u dvije godine ne počini novo kazneno djelo, zbog ovoga neće morati u zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đurđa Siladi osuđena je na osam mjeseci zatvora, bez opcije uvjetne kazne te će po pravomoćnosti presude biti prevezena u zatvor. Gospođa Siladi već je ranije bila na uvjetnoj kazni zbog utaje poreza i carine.

Obitelj Šitum, unatoč osuđujućoj presudi, nije zadovoljna. 'Iako osuđivana do sada na bezbrojne presude s rokom kušnje i iako je nedjelo počinila dok je bila pod uvjetnom, nevjerojatni sud u Slavonskom Brodu ju je osudio na samo osam mjeseci. Čestitke časnom sucu', rekla je obitelj Šitum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo