Nova usluga /

MUP predstavio uslugu e-putovnice: do izrade u trideset dana uz cijenu od 355 kn

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Osim e-putovnice, s prvim danom sljedeće godine na snagu stupa još jedna novost za građane

18.12.2017.
12:48
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Svi koji žele izbjeći čekanje u redovima ispred policijskih šaltera, a treba im nova putovnica, od 1. siječnja sljedeće godine moći će zahtjev za izdavanje podnijeti u elektroničkom obliku, javlja Večernji.hr

Nakon uvođenja e-osobne i e-vozačke, Ministarstvo unutarnjih poslova predstavilo je i novu uslugu e-putovnice. Preduvjet za idavanje jest prijava u sustavu e-građanin i posjedovanje elektroničkie osobne iskaznice koja sadrži kvalificirani potpisni ceritifikat. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E-putovnica moći će se izdati u redovnom postupku, odnosno u roku izrade od 30 dana, uz cijenu od 355 kuna. Skenirane potvrde o uplati prilažu se zahtjevu. Podnositelji zahtjeva putnu će ispravu moći podići u policiji, a omogućena je i dostava na kućnu adresu, što se plaća 30 kuna.

S prvim danom sljedeće godine, na snagu stupa još jedna novost za građane. Naime, prvog radnog dana u novoj godini umjesto u policiji prometne dozvole će se ovjeravati te vozila odjavljivati u stanicama za tehnički pregled vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vlasnici vozila moći će izvršiti registraciju vozila u bilo kojoj stanici za tehnički pregled vozila koja se nalazi na registracijskom području u kojem vlasnik ili korisnik vozila ima prebivalište, boravište, privremeni ili stalni boravak ili sjedište”, navodi MUP. Automobil će biti moguće registrirati i u stanici za tehnički pregled izvan stalnog ili privremenog mjesta stanovanja, no u i tom će slučaju na vozilu biti registracijska oznaka grada kojem vlasnik “pripada”, piše Večernji.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo