MUFTIJA IZNENAĐEN IZJAVOM PREDSJEDNICE: / 'Nadam se da je pogrešno prenesena i da će je demantirati'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

'Pitanje svih pitanja je zašto bi muslimani u Hrvatskoj, koji su je branili i stvarali sa svojim sugrađanima drugih vjeroispovijesti, trebali biti u strahu i trebaju li?

12.9.2018.
14:03
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

"Hrvatski muslimani žive u velikom strahu. Boje se za svoj položaj. Brinu se da će biti izopćeni iz društva zbog pojedinaca koji pod lažnim razlozima dolaze k nama da bi agitirali za radikalne ideje", izjavila je Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu bečkom Kleine Zeitungu i svojom izjavom nemalo iznenadila muftiju Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Upravo stoga obratio se javnosti želeći, kako je kazao, skrenuti pozornost na nekoliko stvari s obzirom na dosadašnju dobru suradnju s hrvatskim vlastima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To ne pridonosi razvoju povjerenja'

"Izjave ovakvog tipa, ako su istinite, ne pridonose razvoju povjerenja, a isto tako sužavaju prostor za razvoj suradnje u budućnosti, bez obzira što će to biti na štetu svih. Pitanje svih pitanja je zašto bi muslimani u Hrvatskoj, koji su je branili i stvarali sa svojim sugrađanima drugih vjeroispovijesti, trebali biti u strahu i trebaju li?

Ako se bilo koji musliman u Hrvatskoj boji, onda se i ja moram bojati, a za to nema razloga i ja se ne bojim. Ljudi se dijele isključivo na dobre i loše, a ne na muslimane i ostale i ja vjerujem da predsjednica dijeli iste vrijednosti po tom pitanju. Nismo se umorili pomagati drugima i nikad nećemo, jer jednom kada se umorimo gubimo smisao svoga postojanja", navodi dodajući kako je svaki njihov projekt koordiniran s državnim službama, jer su dio tima za integraciju tražitelja azila

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjave koje potpaljuju strasti, a kojih nije nedostajalo

"Samo ovoga ljeta smo uspjeli osigurati 3000 paketa za migrante, za 56 učenica i učenika kompletnu opremu za početak škole, svakodnevno ih obilazimo, 50 obitelji skrbi o 50 najugroženijih kojima je pomoć stalno potrebna, svaku vjersku aktivnost organiziramo isključivo u našim džamijama kako se oni ne bi odvajali i osjećali zapostavljenima ili, ne daj Bože, da se getoiziraju", naveo je u priopćenju ističući kako svi članovi muslimanske zajednice u tome pomažu i pritom se ne boje nikog osm Boga, prenosi N1.

"Situacija u Europi se usložnjava i svaka izjava koja će pridonijeti isključivosti je danas, na žalost, dobrodošla jer potpaljuje strasti kakvih u Europi nije nedostajalo, a koje su za neke u povijesti bile pogubne. Imajući u vidu da do sada nismo imali nikakvih problema i uzimajući u obzir vrlo dobru suradnju, nadam se da je izjava pogrešno prenesena i nadamo se da će je demantirati', priopćeno je iz Islamske zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo