mrak taritaš za direkt / 'Ako želite promjene, izađite na izbore. Bit će to referendumsko pitanje - mi ili on!'

'Nema nikog koga sam dosad upoznala da ima takvu socijalnu inteligenciju i da se može u svim okolnostima snaći kao Bandić', kaže o svom suparniku

30.5.2017.
22:33
VOYO logo

Ako Plenković do idućeg tjedna ne uspije skupiti stabilnu parlamentarnu većinu koja će izglasati četiri nova ministra, a to mu zasad baš i ne ide, parlamentarni izbori će biti sve izvjesniji, ali prije toga, u nedjelju moramo odraditi drugi krug lokalnih. Sutra ćemo objaviti rezultate naše ankete za Split, a preksutra za Zagreb.

Podsjetimo, u Zagrebu je Milan Bandić u prvom  krugu osvojio nešto više od 30 posto glasova, a Anka Mrak Taritaš nešto malo više od 24 posto glasova, dakle Mrak Taritaš ima zaostatak od 6 postotnih poena, tj. od oko 20 tisuća glasova.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosta velika razlika, ali evo danas je lider lijeve koalicije "Zagreb je Naš" TomislavTomašević Senf pozvao svoje birače da glasaju protiv Milana Bandića. Tomašević je na izborima dobio oko 13.000 glasova koji bi se tako mogli preliti Anki Mrak Taritaš.

Tomašević je inače presicu održao na glavnom gradskom trgu na kojem je bio razvučen golemi transparent "Totalna prevara", misleći na Milana Bandića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević je pozvao svoje pristaše da se u drugom krugu glasa protiv Bandića, ali nije se usudio spomenuti ime 'One za koju se onda treba glasati' pa je s nama u studiju Direkta bila 'Ona, čije se ime ne spominje', Anka Mrak Taritaš.

Zašto Vam se Tomašević ne usudi izgovoriti ime?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dovoljno je ono što je Tomašević rekao - glasujte protiv Bandića.U drugom krugu smo Bandić i ja, dakle, glasanje protiv Bandića je glasanje za mene. Hvala svima onima koji će tako učiniti".

Imao je hrabrosti pozvati da se glasa za Vas, ali recimo Sandra Švaljek nije, jeste li s njom uopće razgovarali ovih dana, je li razlog u njoj ili u onoj širokoj kolaciji koja je bliža HDZ-u i Milanu Bandiću nego Vama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram priznati da nisam razgovarala s njom. Ja sam već u izbornoj noći rekla da sam bila treća, sve bih svoje birače pozvala da glasaju za one koji su bili za promjene. Budući da je Švaljek govorila o promjenama kao i ja, očekujem da će većina njezinih glasača u drugom krugu glasati za mene".

Zanimljivo, i Bruna Esih nije baš pozvala birače da glasaju protiv Bandića, ali je dala do znanja da se kandidirala isključivo zbog Bandića, računate li na glasove te desnice možda?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekla bih da je tu stvar sve jasnija. Otprilike dvije trećine građana kažu želimo promjene. Jednako tako se to vidjelo u prvom krugu jer je dobio 40.000 glasova manje nego prije četiri godine. Pozivam sve one koji žele promjene za izađu na izbore i da taj glas daju meni".

Vaš uspjeh dosta ovisi o izlaznosti, kako mislite ove učmale građane koji su generalno protiv svega i svačega izvući na birališta da budu ZA?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fali sekundica da odradimo posao kako treba, da zaista se dogode promjene u Zagrebu. Da imamo transparentno, javno i sustavno upravljanje gradskim resursima. Da tako kažem, dahćem Bandiću za vratom u prvom krugu. I to je moguće napraviti. Ali, mora se izaći van i mora se glasati. I nema nikakvo opravdanje da onda sljedeće četiri godine, ako ne izađe van, kuka".

Negdje ste jučer izjavili da Vam i birači HDZ-a kažu kako će glasati za Vas, je li to politički spin?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije to politički spin. Kad sam krenula u kampanju bilo je -10, a sad je +30, stalno sam na terenu. Govorim ono što čujem. Jedna gospođa koja inače glasa za HDZ je rekla da će glasati za mene".

Neki analitičari kažu da bi Vam bilo lakše pobijediti da ste na izbore išli kao recimo Vrkić, kao nezavisni kandidat, koliko vam je HNS hipoteka obzirom na ove stalne kombinacije da bi HNS mogao podržati HDZ na nacionalnoj razini?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da nisam učinila nekakve velike greške. U kampanju sam išla i nekoliko puta objašnjavala da želim biti nadstranačka kandidatkinja, i nije me se baš shvatilo. Izbori za gradonačelnicu Grada Zagreba su puno veći izbori, nego što su izbori vezani uz bilo koju stranku. Oni su nadstranački u tom smislu".

Vratimo se u kampanju, nekidan Vas je Bandić pozvao da dođete na otvorenje njegovih gradskih projekata Vi ste odgovorili da nema problema, čim bude gradskih projekata, zašto mislite da ono što on radi, tramvajska pruga do aerodroma, žičara za Sljeme, nisu gradski projekti, a Vaši koje promovirate jesu gradski projekti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo razumijeti što su to gradski projekti. Ako je to asfaltiranje jedne ulice, onda je projekt vezan uz jednu gradsku četvrt. Ali recimo, tramvaj do aerodroma bio bi gradski projekt kada bi bilo smisla to raditi. Do aerodroma bi imalo smisla dovršiti dio željezničke pruge, kao što kažu stručnjaci. Uvijek mislim da treba pitati stručnjake".

Ima li Milan Bandić za Vas ijednu pozitivnu karakteristiku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema nikog koga sam dosad upoznala da ima takvu socijalnu inteligenciju i da se može u svim okolnostima snaći kao Bandić i apsulotno je nenadmašen na našim prostorima u odnosu na to".

"U nedjelju treba jednostavno postaviti stvar. Svim sugrađanima koji žele promjene treba reći - prilika je tu! Ako želite promjene, izađite na izbore. Bit će to referendumsko pitanje - mi ili on".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo