Fijasko /

Mrak-Taritaš podbacila na ovim izborima, a prije samo četiri godine je bila najozbiljniji protivnik Bandiću

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Rekla da ju veseli uspjeh Tomislava Tomaševića

17.5.2021.
0:08
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Kandidatkinja GLAS-a i Demokrata za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak-Taritaš izjavila je da je izborni rezultat platforme Možemo! i Tomislava Tomaševića pokazao da je Zagreb spreman za promjene, ali i drugačiji način upravljanja.

U izjavi novinarima rekla je da je "s jedne strane veseli" uvjerljiva pobjeda koju su platforma Možemo! i Tomislav Tomašević odnijeli u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Voljela bih da smo i mi tu negdje bliže iz jednostavnog razloga što je Zagreb pokazao da je spreman za promjene i drugačiji način upravljanja", rekla je Mrak-Taritaš.

Prema podacima DIP-a, nakon gotovo 90 posto obrađenih biračkih mjesta Mrak-Taritaš je u utrci za gradonačelničku dužnost osvojila 0.83 posto glasova, dok je lista GLAS-a i Demokrata za Skupštinu osvojila 0.78 posto. Prije četiri godine je, podsjetimo, bila u drugom krugu, gdje je izgubila od Milana Bandića. Sad je osvojila nešto više od 2500 glasova u glavnom gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Pobjednik prvog kruga /

Tomašević: 'U Zagrebu smo danas napravili jedan i pol od dva koraka do oslobođenja grada od korupcijske hobotnice!'

Image
Pobjednik prvog kruga /

Tomašević: 'U Zagrebu smo danas napravili jedan i pol od dva koraka do oslobođenja grada od korupcijske hobotnice!'

Kaže da hrvatsku političku scenu čekaju promjene

Poručila je da želi svu sreću Možemo! i Tomaševiću te da uspiju u svakom potezu jer, kako navodi, prema svemu sudeći, će imati većinu u Gradskoj skupštini, što im jamči ostvarenje projekata.

"I kada bi u ove četiri godine ostvarili trećinu onoga što su najavili u predizbornoj kampanji, grad Zagreb imao bi jedan iskorak i jednu budućnost", smatra Mrak-Taritaš.

Uvjerena je da će uspjeh Tomaševića i Možemo! dovesti i do poremećaja na državnoj razini te da će velike stranke morati razmisliti i vidjeti što i kako dalje.

"Mi smo bili dvije male stranke, GLAS i Demokrati, odradili smo dobro, najbolje što znamo i možemo. Sigurna sam da na prostoru političke scene u Hrvatskoj trebaju biti i stranke kao što su naše, koje mogu raditi i ukazivati na niz stvari i niz promjena u društvu. Politička scena se ne smije pretvoriti u duopol velikih stranaka, trebamo i mi ostali biti prisutni jer smo korektiv u puno slučajeva", zaključila je Mrak-Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, još je prije 4 godine izgubila od Milana Bandića za dlaku - rezultat u drugom krugu bio je 46,07 za nju, a 51,79 za njega. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo