'TO NIJE PORUKA SUŽIVOTA': / Bivša ministrica o poruci Marijane Petir na Twitteru

Image
Foto: YOUTUBE SCREENSHOT

Bivša ministrica graditeljstva i danas saborska zastupnica HNS-a Anka Mrak Taritaš gostovala je sinoć u emisiji Veto Sanjina Španovića na Jabuci TV.

23.3.2016.
8:10
YOUTUBE SCREENSHOT
VOYO logo

"Ovo što se desilo u srcu Europe, desilo se nama. To je dio našeg okruženja, dio Hrvatske i u budućnosti ćemo morati živjeti u nekim drugim uvjetima. Bila sam uvjerena da ćemo se baviti u budućnosti klimatskim promjenama, otpadnim vodama, nekim drugim stvarima, a u biti bavit ćemo se onim od danas. Sva javna okupljanja, bilo gdje u Europi, morat će imati puno strože uvjete sigurnosti i živjet na jedan drugi način. Ovo je jasna poruka opreza Europi" rekla je Mrak Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasala je protiv proračuna

"Ne možete živjeti da se ne vozite auto, javnim prijevozom ili avionom. Cijeli sustav mora biti puno oprezniji i sigurniji. To je naša sadašnjost i s tim uvjetima veće sigurnosti i provjera se moramo naučiti živjeti. Moramo voditi računa da se to ne događa nekom drugom ili negdje drugdje već nama", smatra Mrak Taritaš.

Obzirom da je i ona sama vrlo aktivna na društvenim mrežama, pogotovo ne Tweeteru komentirala je i status Marijane Petir koja je odmah nakon terorističkog napada napisala kako "Eksplozije u Bruxellesu pred Uskrs pokazatelj su da nekima nije ništa sveto! Neće nas zaplašiti jer naš Bog je pobijedio smrt! Sretan Uskrs!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je poruka koja je vrlo neobična, pogotovo u ovo vrijeme mira i suživota, to nije poruka suživota, a takve bih poruke ja voljela", rekla je Mrak Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za proračun je glasala protiv jer on po njoj ne nudi korak naprijed, ali je izrazila zadovoljstvo proračunom ministarstva koje je do jučer vodila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ 'reforma' služi za vic

"Svaka Vlada, svaki proračun mora biti korak naprijed, ne smije biti prepisivanje od prije. Ovaj proračun se bazirao na fondovima EU, ovo ne pokazuje reforme. Žao mi je što je riječ reforma otišla u jedan krivi smjer. Ona se apsolutna izlizala, kao i riječ tim, ja više ne govorim riječ tim, već moji suradnici. Riječ reforma sam oprezno koristila uvijek, jer smo je koristili za sve što i nije prava reforma, ali ona danas malte ne služi za vic", rekla je Taritaš i dodala kako proračun ministra Kuščevića pokazatelj da se u tom resoru nastavljaju svi njezini projekti od kojih će koristi imati građani te da za takav proračun bi uvijek glasala za.

Smatra da ovaj proračun pokazao kako vladajući imaju tanku većinu, te da ih čeka rebalans ako žele raditi reforme koje najavljuju. Kao oporba najavljuje tjerati vladajuće da budu bolji te se pripremiti za lokalne izbore nakon izbora u HNS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrak Taritaš se kandidirala za potpredsjednicu HNS-a, a budućeg predsjednika Ivana Vrdoljaka smatra boljim izborom od sebe. Koaliciju HNS-a s HDZ-om ponovno je odbacila iako su upravo u Matuljima u toj koaliciji napravili odlični rezultat na prijevremenim izborima ovog vikenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želi se kandidirati za gradonačelnicu Zagreba

Mrak Taritaš je najavila kako planira nakon izbora u SDP-u sjesti s novim ili starim predsjednikom stranke i razgovarati oko kandidature za gradonačelnicu Zagrebu.

- Kad je bilo izvjesno da bi se mogli dogoditi prijevremeni izbori u Zagrebu prije godinu dana ja sam sjela i razgovarala s Bernardićem što ćemo i je li želimo da Bandić više ne bude gradonačelnik. To možemo napraviti puno lakše ako se ujedinimo, a sada isto možemo ujediniti snage da ja budem kandidat. Realnije jest da neće to tako biti i da će svatko ići sa svojom kandidaturom, ali treba razgovarati", rekla je Mrak Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače tijekom emisije je bilo postavljeno pitanje gledateljima tko je po njima opasniji protukandidat za Bandića, te je oko dvije trećine gledatelja od njih oko 1100 koji su zvali odgovorilo da je to Mrak Taritaš, a ne Bernardić. Taritaš je rekla kako ona u kandidaturu za Zagreb u travnju kreće s punom strašću da pobjedi i da za to ima snage, volje i želje.

- Punih je godinu dana do izbora. Krenula sam rano jer se uvijek osjećam loše kad dva mjeseca prije svi nude velike stvari i ne želim to priuštiti građanima Zagreba. Vezu Zagrepčana i Bandića doživljavam kao jednu dugogodišnju lošu vezu koja se ne želi razvrgnuti jer to donosi daljni napor. No, kada se nudi Ja sam netko tko građanima Zagreba nudi nešto drugačije i u kampanji se Bandićem neću baviti", rekla je Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo