MOŽEMO! NAJAVLJUJE ČISTKU U ZAGREBU: / 'Očekujemo da svi pročelnici i direktori Holdinga stave mandat na raspolaganje'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Revidirat će se svi financijski ugovori, ugovori s vanjskim suradnicima, pregledat će se svi radni odnosi i svi koji su na svoja mjesta došli bez stručne spreme', rekla je Raukar

18.5.2021.
9:48
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Tomislav Tomašević u utrci za zagrebačkog gradonačelnika dobio čak 45,13 posto glasova, a lista platforme Možemo! za Skupštinu Grada Zagreba ukupno 130.850 glasova, odnosno 40,83 posto (23 mandata), Urša Raukar iz platforme Možemo! rekla je za N1 da je tajna njihova uspjeha što su proklamirali cijelo vrijeme promjenu modela upravljanja i suradnju s građanima. "Ljudima je naprosto dosta korupcijske hobotnice, preplaćivanja svega, nebrige za ovaj grad i zaključili su zajedno s nama da idemo u pravu i veliku promjenu”, rekla je Raukar te dodala radikalnim smatra promjenu modela upravljanja.

"Dosta je s upravljanjem kojeg vodi isključivo jedan čovjek, dosta je upravljanja gdje je korupcijska hobotnica toliko evidentna i jaka i dosta je upravljanja koje je financijski štetno za grad. Revidirat će se svi financijski ugovori, ugovori s vanjskim suradnicima, pregledat će se svi radni odnosi i svi koji su na svoja mjesta došli bez stručne spreme, naravno da će biti preusmjereni po svojim kvalifikacijama tamo gdje pristaju", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
ZNAMO TKO JE TOMAŠEVIĆ, A OVO SU NJEGOVI NAJBLIŽI SURADNICI: /

Zbog njih je stigao do uvjerljive pobjede u prvome krugu?

Image
ZNAMO TKO JE TOMAŠEVIĆ, A OVO SU NJEGOVI NAJBLIŽI SURADNICI: /

Zbog njih je stigao do uvjerljive pobjede u prvome krugu?

Racionalizacija Gradske uprave

Tvrdi da će kao politička opcija na čelu s Tomaševićem racionalizirati Gradsku upravu. "Nećemo imati 27 gradskih ureda koje nemaju ni ogromni europski gradovi, nego ih svesti na otprilike 15-16. Otvorit ćemo i Ured za poslijepotresnu obnovu koji je već odavno trebao postojati, za sugrađane za koje nitko ne brine”, najavila je Raukar.

Istaknula je da od svih gradskih pročelnika, direktora i Uprave Holdinga očekuju da stave svoje mandate na raspolaganje. “Ako neki neće dati mandat na raspolaganje, postoje rješenja za takve situacije bez ikakvih šteta za grad, uvijek treba paziti da ne dođe do sudskih procesa koji bi bili štetni za grad. Vjerujem ipak da će svima biti jasno da je poštenije i bolje dati mandat na raspolaganje, smatram da je to elementarna demokratska potreba”, rekla je za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posezanje za teorijama zavjere

Raukar je komentirala i izjavu Miroslava Škore da “nisu zeleni, nisu lijevi, nego ekstremno lijevi”. “Kada nedostaju argumenti, znanje o Gradu, kada više od tri i pol puta zaostajete, naravno da se poseže za svim mogućim teorijama zavjere jer drugo ništa ne preostaje. Građani su u nedjelju pokazali što misle. Škoro je na 12 posto, nakon što je pokušao oblatiti i lažima nas prozivati”, komentirala je Raukar optužbe Tomaševićeva protukandidata u drugom krugu.

Upitana hoće li Možemo! ići u koaliciju s SDP-om, Raukar je rekla da su tijekom cijele kampanje govorili da su spremni na suradnju i razgovor sa svim stranakama od centra na lijevo te da će na tome i ostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dopustite da završi drugi krug pa da krenu razgovori. Sigurna sam da ćemo imati većinu, produktivnu većinu koja će podržavati gradonačelnika i da grad napreduje... Ne osvrćemo se na napade, blaćenja, direktne laže, one pokazuju samo slabost. Vidjeli smo da je Škoro pozvao da za njega glasaju i HDZ-vi birači, Jelene Pavičić Vukičević, Mostovi… Evidentno je da kod njega nema promjena, radi se samo o želji da se zauzme vlast i resursi Grada Zagreba. Jedina prava promjena smo mi i to su građani prepoznali”, zaključila je Raukar za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo