Tko je više kriv? /

Mostovci traže ostavku Plenkovića: 'Ne upravlja s ničim i frustriran je kao vol koji ide u kupus'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Mostovci tvrde da su spasili obraz Hrvatske

17.1.2019.
10:25
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Dan nakon incidenta u Saboru između premijera Andreja Plenkovića i mostovca Nikole Grmoje, gotovo na rubu fizičkog obračuna, mostovi saborski zastupnici na konferenciji za novinare pokušali su objasniti kako je problem u ponašanju premijera, a ne Grmoje.  

„Takvo ponašanje nikako ne priliči predsjedniku Vlade. Doslovno je krenuo nasrnuti, umalo je došlo do fizičkog obračuna. Maske su pale. Osoba kojoj je cilj dedramatizirati događaj je napravila dramu. Jučer se nije radilo o pošalicama. Nije se nadmudrivao. Razumijem da je ljut. Može se izvući zaključak da vlada radi za srbijanske interese. Jer da radi za hrvatske, logoraši bi dobili pravnu zaštitu. Srbija bi isplatila ratnu odštetu. Ništa se ne događa. Sve to ne daje pravo predsjedniku Vlade da se tako obračunava sa zastupnicima. Prije bi se govorio da je dominantan, a jučer se pokazalo da ima staklenu bradu“, rekao je Božo Petrov.

Nikola Grmoja ustvrdio je da je njegova rasprava bila konkretna i da nije dobio odgovor na pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miro Bulj kazao je da premijer nije zreo i da ne može voditi Vladu.

„Ne upravlja s ničim i frustriran je kao vol koji ide u kupus. Ne mogu shvatiti njegovo ponašanje. Trebao bi dati ostavku. Spasili smo obraz RH. Da je zadao udarac, premijer ne bi ostao na nogama. Vidi se da je bio na dijeti“, rekao je Bulj koji je i opisao što se dogodilo: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Stao sam u prolazu, a premijer se zaletio i udario u mene. Ja mu kažem: 'Kud ćete?'“ 

Na to je Grmoja rekao da Bulj pretjeruje.

„Kao profesor u školi, ne bih si dopustio da uđem u bilo kakav fizički sukob, to je sramota i za sabor i za instituciju premijera. Ono što ću raditi i dalje i neću se povući ni za milimetra“, istaknuo je Grmoja.

Ponovio je svoje optužbe da državni vrh, točnije premijer i ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić rade za srbijanske interese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HVIDRA SB je podigla prijavu protiv ministrice Burić jer je radila za Vladu Srbije. Ja sam cinično pitao hoće li imati podršku Vlade Srbije jer kršeći odluku radi za interes Srbije. Ja iza toga stojim. Ništa ne bih povukao osim što bih podebljao stvar jer naši  naši logoraši sami bez ikakve pomoći dižu tužbe protiv Srbije", izjavio je Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo