Moraju zaposliti nove ljude, a nitko ne zna što će raditi

Predstojnik Vijeća za nacionalnu sigurnost Petar Mišević zatražio je od svih hrvatskih župana da imenuju novog savjetnika za informacijsku sigurnost i koordiniranje obrambenih priprema.

7.2.2011.
12:39
VOYO logo

Uz postojećih 14, Marina Lovrić-Merzel, sisačko-moslavačka županica, mora imenovati i petnaestog savjetnika - za informacijsku sigurnost i koordiniranje obrambenih priprema, ali to sada od nje hitno traži Petar Mišević, predstojnik Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost. Županici još nije jasno što bi taj savjetnik zapravo trebao raditi.

''U Vladi kažu da imenujemo savjetnika i osiguramo novac za njegovu plaću, a što će on raditi, Vlada će nam reći kada ga zaposlimo'', rekla je županica Lovrić-Merzel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio NATO-ovih standarda

Iako postoji zabrana zapošljavanja u državnim službama, mjesto novih savjetnika obveza je još od kraja kolovoza 2008. godine, kada je pravilnikom propisano da svaka županija mora imati savjetnika za informacijsku sigurnost, a oni koji imaju pristup tajnim podacima, moraju imati odgovarajuće certifikate. Nadalje, oni koji imaju pristup tim podacima moraju proći sigurnosnu provjeru.

Ranko Ostojić, predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, rekao je da su te odredbe dio NATO-ovih standarda, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201008240228006 arti-201102010128006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo