OKUPLJANJE U LISTOPADU / Monty Python opet živi!

Image

Povodom 40. obljetnice prve epizode genijalnog humorističnog serijala slavna skupina primit će nagradu za životno djelo.

20.8.2009.
6:54
VOYO logo

Članovi legendarne komičarske skupine komičara Leteći cirkus Montyja Pythona okupit će se u listopadu u New Yorku kako bi obilježili 40. obljetnicu svojih početaka. 

Na svečanosti koja će se održati 15. listopada, odat će se priznanje za životno djelo Johnu Cleeseu, Terryju Gilliamu, Ericu Idleu, Terryju Jonesu i Michaelu Palinu. Graham Champan, šesti član skupine, preminuo je 1989. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Leteći cirkus Montyja Phytona" krenuo je s emitiranjem 1969. i već prvim epizodama izazvao pravu revoluciju dotadašnjeg poimanja humora. Dvije godine kasnije snimaju svoj prvi dugometražni film, kolekciju najboljih skečeva "A sada, nešto sasvim drugačije". S aktivnim radom prestaju 1974. iako se još nekoliko puta ponovno okupljaju zbog rada na filmovima "Monty Phyton i Sveti gral", "Brianov život" i "Smisao života Montyja Phytona".

Po razlazu najuspješnije karijere ostvarili su John Cleese kao glumac i Terry Gilliam, danas jedan od cijenjenijih holivudskih redatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo