'može uništiti čovječanstvo' / Mojmira Pastorčić upozorila na opasan trend koji prijeti svima: 'Ovo su samo dva vrlo svježa i vrlo slikovita primjera'

Image
Foto: RTL Screenshot

Zbog moguće zlouporabe nema tko nije zabrinut

20.4.2023.
14:20
RTL Screenshot
VOYO logo

Popularna RTL-ova urednica, novinarka i voditeljica, Mojmira Pastorčić u Direktu je upozorila na opasnosti koje nosi umjetna inteligencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedanaest milijuna ljudi u nekoliko je dana pregledalo novu pjesmu The Weeknda i Drakea, zaradila je već par tisuća dolara: da bi onda hitno jučer bila uklonjena sa svih servisa, jer je pjesma lažna, odnosno stvorila ju je umjetna inteligencija. Jedna je fotografija pak pobijedila na prestižnom fotonatječaju - da bi onda poznati fotograf otkrio da je nije fotografirao, nego je to djelo AI-ja. Ovo su samo dva vrlo svježa i vrlo slikovita primjera toga što nam radi umjetna inteligencija za koju Elon Musk kaže da može uništiti čovječanstvo, a izvršni direktor Googlea da zato noćima ne spava. Imamo li već sada razloga za brigu raspitala se Ana Trcol", poručila je Pastorčić i najavila prilog u kojem se spomenuta RTL-ova novinarka pozabavila ovom temom, a možete ga pogledati u priloženom videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo