intervju s bad copyjem / 'Mogli bi izbaciti Ajsa iz grupe, ali glupo je jer bi onda morali busom na svirke!'

Ususret nastupu beogradskog hip hop trojca Bad Copy u ZiĐiBi-ju, odlučili smo ih priupitati par sitnica, a cijeli intervju s njima, pročitajte u nastavku

20.5.2015.
17:02
VOYO logo

Tuborg Open Fair u petak, 22.svibnja, nakon više od godine dana pauze od nastupanja u Zagrebu na Velesajam dovodi i beogradsku hip-hop atrakciju Bad Copy koju čine nerijetko kontroverzni trojac Sky Wikluh, TimbeAjs Nigrutin, ujedno i tvorci jednih od najhumorističnijih rima s ovih prostora.

Njihov rad je pomogao popularizaciji hip-hopa u Srbiji, ali su i veliki utjecaj imali na domaće izvođače i scenu. Iza sebe imaju četiri albuma - "Orbod mebej", "Sve sami hedovi”, "Najgori do sada" i “Krigle”, a novi materijal bi trebao izaći do kraja godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ususret njihovom nastupu u ZiĐiBi-ju, odlučili smo ih priupitati par sitnica, a cijeli intervju s njima, pročitajte u nastavku...

Prošlo je negdje malo manje od godinu dana od vašeg posljednjeg koncerta u Zagrebu, a nakon što se ispričate što nam ne dolazite češće :), kažite mi 'este mi dobri?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro smo, šta više odlično. Ne pratiš nas i ljuti smo zbog toga, bili smo poslije Tvornice na Brucošijadi FER-a tako da ce nam ovo biti treći koncert u godinu dana, možda nismo napravili neku ludost da se priča o tome pa se ljudima čini da nas nema ali ima nas i tek će nas biti.

'Ko čuva ideje za svoje albume je izdajica i biće izbačen iz grupe!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ma Brucošijada se ne broji, za pohođenje iste sam postala prestara pa mi oprostite na senilnosti... I to je od starosti :D Da nastavimo...

Prošli put tijekom vašeg koncerta u Tvornici kulture neki vaš obožavatelj se popeo na binu, zaronio u publiku i puknuo mene nogom u glavu... To bi bio uvod za moje sljedeće pitanje - jeste li ikad doživjeli neugodna iskustva s fanovima? Jer ste ih možda razočarali, jer su jednostavno pijani k'o letve ili iz nekog desetog razloga?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povuče energija, taj lik je Timbetu skinuo kapu, ali njegov ulet na binu je bio zaista spektakularan i nadamo se da su mu kolena dobro, neka ih... nek skaču, bolje nego da stoje, uvek je to iz neke ljubavi, neprijatnih iskustava nismo imali... Pojavi se tu i tamo neki mentol koji je platio kartu da bi pokazivao srednji prst, ali glupo je ignorisati sve ljude koji su došli da te slušaju i trošiti energiju na jednog mentola, sve je super.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po kojem principu odabirete što će ići na zajednički materijal, a što na vaše samostalne projekte? Dođe li neka je*ena ideja i onda je odlučite sačuvati ipak za solo album možda?

Ko čuva ideje za svoje albume je izdajica i biće izbačen iz grupe, nema toga, svi smo 100% tu za jednu stvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo je vrijeme, moderno doba, ljudi više žive na raznoraznim fejsbucima i tviterima , a sve manje u stvarnom životu, pa da vas pitam, kako vi hendlate društvene mreže? Sami, netko vam pomaže ili?

Timbe se bije sa tim, zato je i osedeo i smršao 200 grama u zadnjih 5 godina, sve je to sastavni deo priča, danas možda i bitniji od same muzike jer ima dosta smeća koje se jako dobro hajpuje i ljudi misle da je to dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najugodniji hrvatski kolega s kojim ste surađivali? Ili netko s naše estrade s kim biste htjeli surađivati?

Možemo mi i sad da izbacimo Ajsa iz grupe, ali glupo je jer onda bi morali autobusom na svirke, pošto Ajs jedini vozi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nas čovek Popaj, Kandžija, Krankšvester, sve su to kolege koje volimo videti i popiti koju, popijemo i previše i onda ne stignemo surađivati, sa estrade samo Sandra Dabo.

Image
Foto: Facebook

Iako će odgovor na ovo pitanje vjerojatno biti 'mi smo svoji i ne uspoređujemo se s drugima', nekako me grize ne pitati - čija ste vi 'loša kopija'? Ili preformulirano - tko je za vas vrh u hip hop svijetu? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi smo kopija svega po malo, ničeg previše, ali smo grozna kopija mnogo toga. Vrh je DJ Kiše Metaka.

Je li s vremenom vama osobno postalo moguće da zarađujete za svoj kruh repanjem? Za tako nešto, treba stalno nastupati, jeste li se zasitili toga? Sad je i Ajs postao otac, koliko vas 'prebacuje' u taj mirniji život?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa mi živimo mirnim životom 5 dana u nedelji, za vikend izbacimo sve i svašta iz sebe i onda opet 5 dana mira, jedino Timbe šljaka kao DJ pa ga uhvate 4 dana za redom na šljaci, zato je i smršao 300 grama plus onih 500 što je smršao od društvenih mreža.

2008. ste se raspali da bi se četiri godine kasnije vratili i oduševili ekipu s Kriglama... Da vam se opet dogodi da jedan poželi van, biste li mogli nastaviti kao duet?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možemo mi i sad da izbacimo Ajsa iz grupe, ali glupo je jer onda bi morali autobusom na svirke, pošto Ajs jedini vozi, ali bez problema... Šta više, postoji grupa koja se zove Mononukleozni Rođaci čiji su članovi Ajs i Vikler.

Jednom u godinu dana se pobijemo međusobno i onda smo mirni, pivo nas drži na okupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je od vas najveća picajzla, tko svađalica, a tko ima najviše strpljenja da vas miri i drži zajedno?

Niko nije picajzla, da imamo takvog mozda bi zvučali bolje, a možda bi bili truli, niko se ne ističe kao svađalica. Jednom u godinu dana se pobijemo međusobno i onda smo mirni, pivo nas drži na okupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko često su vaše pjesme autobiografske, a koliko čista mašta? Prepričavate/pišete li često i tuđe životne priče koje su vas inspirirale? Pitam jer se ne mogu nijednog od vas zamisliti kao npr. 'Metalca'...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oćeš da ti pošaljemo slike ili da ti odsviramo nešto na akustari? Dan danas smo metalci.

Nedavno se desilo da je našim 'Dječacima' izdavačka kuća s albuma uklonila singl 'Plavuša' jer je 'neprimjeren' način govorila o novoj hrvatskoj predsjednici... Kakva bi bila vaša reakcija na cenzuru, bilo da se radi o nedopuštanju da neka pjesma uđe na album, bilo o naslovu uratka itd...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znači živimo u 19. veku, ustvari stvarno mi nije jasno šta je problem sa tom pesmom?Izdavači su sranje, ovom prilikom pozdravljamo našeg.

Preporučite mladim ljubiteljima spuštenih širokih hlača ženske predstavnice vašeg žanra... Je li  itko vrijedan spomena od njih? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne slušamo rap, da si pitala za metal - znali bi (smijeh).

Novi materijal bi trebao izaći do kraja ove godine... Hoće li se neke stvari premijerno naći na lajv koncertima kako bi se vidjela reakcija publike? Radite li to tako inače? Možemo li slično očekivati i u Zagrebu?

Ne testiramo publiku, sve će se čuti kad izađe album pa ako valja kool, ako ne valja idemo na selo da gajimo svinje.

Hvala na intervjuu i vidimo se u petak na Velesajmu! ;)

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo