ŠTO JE REKAO ISTRAŽITELJIMA? /

Modrić: 'Mamić mi je pomogao, ali nisam za njega lažno svjedočio'

Image
Foto: Davor Javorović/Pixsell

Najbolji hrvatski nogometaš ponavlja da je “govorio istinu po svom najboljem sjećanju”.

12.8.2018.
15:04
Davor Javorović/Pixsell
VOYO logo

"Nisam osoba koja je vična igrama riječi. Stvari u životu za mene su vrlo jednostavne i načelno imam povjerenja u ljude. Nisam sumnjičav, a ova situacija u kojoj sam se našao kao okrivljenik jako mi teško pada jer mediji su me prozvali kao da sam najveći kriminalac u zemlji. A to definitivno nisam zaslužio. Zar itko misli da bih ja svoje ime i sve što sam uspio postići u životu teškim radom olako žrtvovao, javno se ponizio i odrekao svih svojih uvjerenja? Je li mi Zdravko Mamić pomogao u određenom dijelu mog života i moje karijere? Da, je, pomogao mi je! No bih li ja zbog toga za njega lažno svjedočio? Ne bih! I nisam. Zato optužnicu smatram potpuno pogrešnom. Vjerujem da se dogodila situacija u kojoj ili oni mene nisu shvatili ili ja nisam shvatio njih, ali jedno je sigurno: lažno svjedočio nisam!", rekao je istražiteljima Luka Modrić, a otkriva Jutarnji list.

Njemu bi ove jeseni, ako se optužnica potvrdi, trebalo početi suđenje zbog optužbi da je na osječkom sudu lažno svjedočio u korist bivšeg čelnika NK Dinamo Zdravka Mamića i još trojice suoptuženika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morate znati da sam ja bio ispitivan o stvarima u koje se najbolje ne razumijem. Meni je primarno bilo igrati nogomet jer to je ono što najbolje radim".

"Imao sam potpuno povjerenje u klub Dinamo i u Zdravka Mamića. I u tom kontekstu sam potpisivao te anekse i ugovore. Nikad ih nisam detaljno čitao ni proučavao. Najbitnije mi je bilo da imam potpisan aneks ugovora o transfernom obeštećenju, a osim što je tamo pisalo 50:50, ostale stvari nisu me zanimale niti sam obraćao pažnju na njih. Vjerovao sam u ljude koji su me okruživali".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji hrvatski nogometaš ponavlja da je “govorio istinu po svom najboljem sjećanju”.

"Taj zapisnik sa svog ispitivanja pročitao sam letimično, brzo i površno. Nisam obraćao pozornost na svaku rečenicu koja je tamo zapisivana, praktički sam ga preletio i generalno mi se činilo da je sve u redu. Meni je najbitnije bilo da što prije napustim USKOK jer je to za mene bila jedna jako neugodna i stresna situacija. Sve što sam govorio u postupku protiv Mamića istina je. Samo je problem što su oni sve to krivo protumačili i krivo me shvatili te unijeli u zapisnik neke rečenice koje se mogu protumačiti na više načina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo