Samozatajan / Moćna funkcija: Tko je čovjek koji je Plenkoviću nova desna ruka i koji će čuvati HDZ-ovih 46 milijuna kuna?

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Neki ističu da je Katičić jedan od onih koji je spreman reći kritiku šefu

15.7.2020.
7:16
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Krunoslav Katičić je naslijedio Gordana Jandrokovića na mjestu glavnog tajnika HDZ-a.

51-godišnji zagrebački odvjetnik će sada biti desna ruka šefa HDZ-a, Andreja Plenkovića i čuvat će stranačku blagajnu u koju se samo lani slilo 46 milijuna kuna. A na računu, prema prošlogodišnjem izvješću, ima višak od nevjerojatnih 20 milijuna kuna s kojim će raspolagati. Široj javnosti je prilično nepoznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dugo godina sam u politici, ali samozatajnijeg čovjeka nisam nikada upoznao. On je tiha radilica u pozadini koja se ne voli isticati. Pedantan je i nije svadljiv i sigurno nije jedan od onih koji će promijeniti broj mobitela kada dođe na funkciju. Vjerujem da će dobro odraditi posao'', kaže za 24 sata jedan dugogodišnji HDZ-ovac.

Katičićev jači angažman u HDZ-u počinje s dolaskom Andreja Plenkovića na čelo stranke. Njih dvojica su prijatelji već 35 godina, obojica su zaljubljeni u košarku koju rekreativno igraju. Katičića je Plenković pogurao na mjesto državnog tajnika kao čovjeka od svog povjerenja u Ministarstvo državne imovine koje je tada vodio Goran Marić koji nije bio premijerov uži krug. A također je na prošlim lokalnim izborima bio zamjenik Dragi Prgometu koji se borio za gradonačelnika Zagreba. Neki ističu da je Katičić jedan od onih koji je spreman reći kritiku šefu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katičić je oženjen, otac je, a ono što neki sugovornici ističu i da je dobro situiran i potpuno nesklon bilo kakvim stranačkim "spačkama", ali i da je potpuno čist i ne mogu ga zamisliti u nikakvoj koruptivnoj aferi. Katičić je u imovinskoj kartici osim stana u Zagrebu,  dva poslovna prostora u centru, vikendicu na Jelsi, te kuću i  i niz oranica u Donjim Kukuruzarima odakle mu obitelj vuče podrijetlo.

Funkcija glavnog tajnika HDZ-a je moćna. Na njoj je bio primjerice Ivan Jarnjak, Milijan Brkić, Gordan Jandroković, sve stranački ''teškaši'' kakav Katičić nije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki sugovornici ističu da će s njim i stranka doživjeti promjene, a upravo Katičić bi u suradnji s Mariom Kapulicom trebao modernizirati HDZ po uzoru na Europsku pučku stranku, te srediti bazu članstva. Morat će organizirati i lokalne stranačke izbore koje je presjekla korona proljetos. Na terenu funkcionira sasvim atipično.

''Ako je glavni tajnik uvijek bio bič poput onih atributa koje su se pripisivali Brkiću, Katičić je svjetlosne godine od takvog karaktera. On je spreman slušati i ima mekani pristup''. priča još jedan HDZ-ovac koji je s njim surađivao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo