KAKO SPASITI MOBITEL / Mobitel vam je pao u vodu? Ne brinite, postoji rješenje

Image
Foto: Pixabay

Mobitel vam je pao u vodu i ne znate što napraviti? Za vas smo izdvojili brze i jednostavne savjete za spas vašeg mobilnog uređaja

18.11.2017.
14:15
Pixabay
VOYO logo

Iako danas postoje mobiteli koji su vodootporni, neki najpopularniji pametni telefoni još uvijek nisu. Zbog toga vam donosimo praktične savjete kako postupiti ako vam je mobitel pao u vodu.

Prva i najvažnija stvar je da odmah ugasite mobitel, ako se već prilikom pada u vodu nije ugasio sam. Zatim izvadite bateriju i SIM karticu kako ne bi došlo do dodatnog oštećenja. Važno je spomenuti da vlasnici iPhone uređaja ne mogu izvaditi bateriju zbog čega oni taj korak moraju preskočiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrišite mobitel čistom mekanom krpom ili ručnikom. Za to vam mogu poslužiti i papirnati ručnici. Pripazite da previše ne pomičete mobitel kako se voda ne bi proširila po cijelom uređaju. Nipošto nemojte koristiti sušilo za sušenje kose kako biste uklonili vodu iz mobitela. Toplina iz sušila mogla bi dodatno oštetiti uređaj.

Još jedan trik koji pomaže dolazi iz vaše kuhinje, a to je obična bijela riža. Sve što vam je za to potrebno je jedna plastična vrećica, po mogućnosti ona koja se može zatvoriti, te spomenuta bijela riža. Stavite isključeni mobitel u vrećicu te ga unutra ostavite dan, dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo