iskustvo zgrožene majke /

'Mlatili su mi sina dok mu na usta nije krenula pjena, a ravnatelj mi je rekao - to su dječja posla!'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Olakotna okolnost bila je što se u trenutku napada na dječaka u blizini škole našla jedna medicinska sestra

1.11.2018.
9:57
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Izabela Kusanović, majka 12-godišnjeg dječaka u potpunom je šoku nakon što je njezin sin, učenik šestog razreda Osnovne škole Pučišća u Splitu, brutalno zlostavljan na području škole. 

O cijelom slučaju oglasila se i poznata novinarka i spisateljica Hana Konsa, koja je u svojoj objavi na Facebooku prepričala situaciju koja se prošlog petka odigrala ispred spomenute škole apelirajući na reakciju nadležnih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U petak iza 13h, u osnovnoj školi Pučišća na otoku Braču, dvoje dječaka (12 godina) su naguravali niz školske stepenice drugog dječaka (koji je inače mirne naravi) koji ide s njima u razred. Nakon što se dječak pokušao obraniti te pitavši njih dvojicu 'Zašto mi to radiš?', jedan od njih dvoje ga je od zadao uhvatio za ruke dok ga je drugi dječak koji trenira karate tukao po glavi.

Nakon što je dječak počeo gubiti svijest, i prvi dječak koji ga je držao je također nastavio isto tući dječaka na isto mjesto u glavu. Nakon više primljenih udaraca, dječak je pao na pod i počeo izbacivati pjenu na usta i tresti se. U blizini škole je na sreću bila medicinska sestra koja je dječaku dala prvu pomoć i pozvala hitnu pomoć. Medicinska sestra je također posumnjala na epileptični napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na hitnoj su ustanovili da dijete ima hematome po glavi, pospanost; te se gubi u mislima. Nakon dijagnoze, dječak je kolima hitne pomoći i trajektom prebačen u KBC Split.

Dječak se sad trenutno nalazi u KBC Split, s nesnosnim bolovima glave. Škola Pučišća se djelomično ograđuje od slučaja s obrazloženjem da je ravnatelj ispitao djecu, te je ustanovio da su se djeca samo malo gurala te da je to bilo u samoobrani!!?? Također djeca koja su ga tukla negiraju slučaj te izgleda da ravnatelj ne vidi potrebu detaljnije istražiti slučaj!

Roditelji nasilnika ne osjećaju krivnju, nisu se ispričali, te su se samo izjasnili da su to "dječja posla". Iz svega je očito da nitko neće reagirati ukoliko se ne napiše o ovom događaju u medijima. Jednostavno se svi skupa moramo boriti za našu djecu i pravdu", stoji u objavi ogorčene novinarke. 

"Danas bi mu trebao biti jedan od sretnijih dana u životu. Danas moj sin puni 12 godina, a gdje on provodi rođendan? U krevetu KBC - Split, u bolovima, uplakan te užasnut od tog strašnog događaja i povratka u školu", priča njegova šokirana majka Izabela. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je počelo u školi gdje su dvojica dječaka naguravala niz školske stepenice mojeg dječaka, koji je inače dobre naravi što svi u mjestu mogu potvrditi. Nikad s njim nismo imali problema niti bi on ikada nekoga napao. A nastavilo se izvan školske zgrade. Jedan od dvojice napadača ga je s leđa uhvatio za ruke dok ga je drugi dječak koji trenira karate tukao po glavi.

Nakon što moj sin počeo gubiti svijest, dječak koji ga je dotad držao ga je nastavio tući, ponovno na isto mjesto u glavu. Nakon više primljenih udaraca, sin mi je pao na pod i počeo izbacivati pjenu na usta i tresti se", priča zgrožena Izabela, koja zbog navedenog incidenta već pet dana hoda sa svojim sinom po raznim bolnicama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olakotna okolnost bila je što se u trenutku napada na dječaka u blizini škole našla jedna medicinska sestra koja mu je odmah pružila pomoć. 

Sestra je odmah posumnjala na epileptični napadaj, a na hitnoj je ustanovljeno kako dijete ima hematome po glavi, simptome pospanosti te kako se gubi u mislima. 

Siniša Lučić Lavčević, ravnatelj OŠ Pučišće na Braču rekao je roditeljima da ispitaju djecu koja su svjedočila napadu. Ipak, majka nije zadovoljna reakcijom školskih zaposlenka. 

"Dječja posla, to je izraz kojeg su za ovaj slučaj upotrebljavali i roditelji nasilnika a i ravnatelj i to me šokira... kako mogu biti dječja posla kad moj sin ima užasne bolove, išla mu je pjena na usta i ne prestaje plakati od šoka i bolova koje trpi. Prvu večer kad kad smo došli u KBC sin je toliko jaukao od bolova i od šoka i nevjerice što mu je jedan od najboljih prijatelja iz razreda ovo učinio", nastavlja svoj šokantni iskaz Izabela. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj škole u Pučišću ovaj događaj ne želi komentirati sve dok se ne dokaže što se ustvari dogodilo prošlog petka, piše Slobodna Dalmacija. 

Kako doznaje naša reporterka, mještani Pučišća u ponedjeljak planiraju prosvjed zbog ovog i sličnih slučajeva nasilja u njihovoj okolici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo