Rodila bez epiduralne / Mlada majka: 'Za Odjel ginekologije u Čakovcu imam samo pohvale'

Image
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Nakon lavine negativnih komentara, javila se čitateljica s pozitivnim iskustvom. Za loše stvari ne krivi doktore, već državu

19.10.2018.
15:45
Ilustracija / Thinkstock
VOYO logo

U posljednjih nekoliko dana, nakon istupa zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić o mučnom i neugodnom iskustvu vezano uz medicinski postupak kiretaže u splitskoj bolnici, bilo je puno rasprave o toj temi. Udruga Roda je Ministarstvu zdravstava predala 400 svjedočanstava žena koje su proživjele nešto slično, a među njima bilo je i njih nekoliko iz čakovečke bolnice, piše eMeđimurje.

Tim povodom, zbog lavine loših iskustava i komentara, odlučila nam se javiti čitateljica (podaci poznati redakciji) sa svojom pričom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da je zastupnica priču pokrenula zbog stranačkih prepucavanja, a ne osjećaja prema drugim ženama i mislim da ono što je pokrenula njezina izjava nije dobro jer se naši liječnici koji se trude svakodnevno i obavljaju lavovski posao samo kude i vrijeđaju i daje im se još jedan razlog za odlazak iz zemlje", započinje priču.

Kako kaže, suosjeća sa svim pacijentima i pacijenticama koje su pretrpjele bolove i imale loša iskustva, a pogotovo s onima koje su izgubile dijete. No, kako dodaje, suosjeća i s liječnicima koji se trude i rade jako puno, a gleda im se svaka, pa i najmanja pogreška, dok se dobre stvari koje su napravili ne spominju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rodila sam prije točno 6 mjeseci predivnog dječaka. Moje iskustvo na porodu bilo je predivno od samog prijema na odjel, preko osoblja do odlaska kući. U smjeni u kojoj sam ja rodila radio je mr. sc. Nino Škvorc te dvije sestre kojima nažalost ne znam ime, ali bile su fenomenalne. Prije poroda imala sam njihovu punu podršku, sestre su sa mnom pričale, ohrabrivale me, pričale su sa mnom o svojim porodima, govorile mi da sam jaka i da mi ide super te mi uljepšale cijeli porod. Nisam primila epiduralnu anesteziju jer nije bilo anesteziologa. Jesu li one za to krive? Nisu? Ginekolog? Nije!" kaže čitateljica koju je posebno dojmila primalja Silvija Pikutić Melnjak koja je, kako kaže, najzaslužnija za najbolji porod.

Dodaje da je u svijetu anesteziolog jedno od najcjenjenijih specijalizacija i Hrvatska 'proizvodi' vrhunske anesteziologe, ali svi oni odlaze van jer je ta specijalizacija kod nas totalno podcijenjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sestre na porodu ili dežurni ginekolog nisu krivi za to. I ja sam rodila bez epiduralne anestezije. Bilo je jako bolno, ali ništa što se ne može preživjeti. Istina je da, kad beba dođe, sve zaboraviš. I ja sam tijekom poroda pukla i bila sam šivana kad sam držala bebu u naručju prvi puta. Dobila sam injekciju, ali sam svejedno osjetila bol, no imala sam bebu i bilo mi je svejedno. Sjećam se da mi je doktor stalno ponavljao da se smirim jer je teško šivao uz moje micanje na svaki šav, ali potpuno smireno i s razumijevanjem", govori nam.

Kaže da su joj svi čestitali i bili uz nju kao da je najbolja prvorotkinja ikad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam i sama da nisam. Iako mi je sve dosta u magli, znam da su mi rekli da je rijetko da netko cijeli porod prođe sa smiješkom, ali tako je lakše. Nakon dva dana, kad je ponovno došla u smjenu, moja sestra koja je bila uz mene došla je vidjeti mene i sina u sobu, a to mi je bilo posebno drago. Pozdravila nas je kao da smo njezini i vidno je bila vesela jer je vidjela moje nasmiješeno lice i sretnu bebu pored mene. Sve u svemu, moje iskustvo u Županijskoj bolnici Čakovec bilo je prekrasno", rekla nam je.

Dodala je da iz svog iskustva može pohvaliti Odjel za ginekologiju, ali i Zavod za hitnu medicinu s kojima također ima samo pozitivna iskustva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da doktori vrijedno rade, a za manjak radne snage zbog čega dolazi ponekad do propusta nisu krivi oni, već vlast", rekla je za kraj.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo