Miševi nagrizli popis stanovništva?!

Prema Zakonu o popisu stanovništva, svi bi prikupljeni statistički materijali iz popisnica morali biti obrađeni i objavljeni do kraja ove godine.

27.2.2012.
7:46
VOYO logo

Naime, prostorije u kojima se skuplja prikupljena popisna dokumentacija napali su miševi, koji su počeli grickati dokumentaciju koja se pretače u elektronski oblik. Iz Državnog zavoda za statistiku neizravno su potvrdili da su imali problema s glodavcima te da su prije desetak dana imali deratizaciju u vojarni u Jastrebarskom.

No, veći je problem za DZS što za dva dana, 29. veljače, ističu ugovori za 41 radnika koji rade na ovim podacima. DZS je trebao zaposliti još 400 ljudi kako bi u zakonskom roku obradio prikupljene podatke, a uz gubitak još ovih 40-ak radnika, broj osoba koje će raditi na obradi spast će na njih 20-ak, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Državnog zavoda za statistiku odgovorili su da "intenzivno rade" na zapošljavanju novih radnika, ali tvrde da rokovi propisani zakonom neće biti probijeni.

A osim manjka radne snage za obradu popisa stanovništva obavljenog tijekom travnja prošle godine, radnike koji rade na obradi popisa muče i neadekvatni radni uvjeti. Tijekom proteklih zimskih dana, naime, nasmrzavali su se u prostoru vojarne u kojem se grijanje stalno kvari, tvrdi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo