Minovski nabrojao sve grijehe ZG taksija: Tužimo!

Napad plinskim pištoljem, teleskopskom palicom, kamenom, šakom, guranje s ceste, povlačenje za ruku, blokiranje vozila, psovanje...

11.7.2011.
16:34
VOYO logo

Zbog neistina koje plasiraju putem letaka, ali i nevjerojatno učestalih fizičkih napada konkurencije na njihove vozače, Taxi Cammeo je podnio četiri kaznene prijave protiv 'starih" zagrebačkih taksista. Tvrde da ih i psihički maltretiraju!

Direktor Taxi Cammea Vladimir Minovski izjavio je na konferenciji za novinare kako članovi konkurentskog Radio Taxi Zagreba napadaju njihove taksiste i da ih nitko u tome ne sprječava pa se zato i ponavljaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državnom odvjetništvu podnesene su kaznene prijave za neovlašteno snimanje i prisluškivanje, zatim za uvredu fizičke osobe (ugleda i časti) i pravne osobe te zloupotreba ovlasti u gospodarskom poslovanju, jer, smatraju u Cammeu, Udruženje taksista krši poslovne običaje sredine u kojoj djeluje.

Apeliraju na Ministarstvo unutarnjih poslova, Skupštinu grada Zagreba, Hrvatsku obrtničku komoru, Hrvatsku gospodarsku komoru, Turističku zajednicu, udruge koje štite ljudska prava i ustavni poredak – da zaustave svojevoljno ponašanje pojedinih članova iz Udruženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi napadi na taksiste

Od fizičkih napada na presici su nabrojali sljedeće incidente od pojave na tržištu 22. travnja ove godine: napad na vozača plinskim pištoljem, guranje vozača na Plesu i povlačenje za ruke, napad na vozača na ŠRC Jarun, napad na vozilo vozača kamenom prilikom vožnje što se dogodilo dvaput ispred Autobusnog kolodvora, razbijen nos vozača Taxi Cammea na autobusnom kolodvoru, napad teleskopskom palicom na Plesu, guranje s ceste na Ribnjaku, blokiranje vozila u Gajevoj, kod ŠRC-a Jarun i slično, napad kod KBC-a Rebro te brojni drugi verbalni napadi i psovanje "starih" taksista na vozače Cammea, ponajprije kod taksi stajališta na kolodvorima i kod zračne luke.

Osim fizičkih napada požalio se i plasiranje kleveta u javni prostor putem letaka, kao i na po njemu neosnovane optužbe Radio Taxija, da usprkos dozvoli za 78 automobila Taxi Cammeo ima 115 vozila na zagrebačkim ulicama. Podsjetimo, Radio Taxi iz je zbog toga prijavio Državnom inspektoratu i Državnom odvjetništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minovski je, pak, optužio konkurentske taksiste da osim što zakidaju klijente svojim poslovanjem, zakidaju i državu neplaćanjem poreza.

Traže još licenci i označenih stajališta

Vlasnik Cammea tvrdi da ima samo 76 vozila i previše posla, jer s ovim brojem vozila "uspijeva odgovoriti na samo trideset posto poziva". Stoga će od Grada tražiti još licenci, ali i da im se dodijele nova, prepoznatljiva stajališta u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su ga upitali za komentar čestih prigovora vozača Cammea na zakidanje pri isplati plaća i druga kršenja radničkih prava, poput neizdrživog 12-satnog smjenskog rada.

Prosječna plaća za svibanj iznosila je 5280 kuna, kazao je. Tvrdi da se poštuje zakon i po pitanju radnog vremena pa vozači tjedno nakupe 40 sati vožnje, osim ako sami ne zatraže da rade dulje jer im treba novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107090011006 arti-201107040007006 arti-201106240123006 arti-201104260088006 arti-201105180781006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo