MINISTRICA TURIZMA ZADOVOLJNA SEZONOM: / 'Prelazimo 50 posto prošlogodišnjeg prometa'; apelirala na pridržavanje mjera

Image
Foto: RTL

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, poručila je kako je zadovoljna s rezultatima turističke sezone, koji su bolji od očekivanih te apelirala na pridržavanje epidemioloških mjera

23.8.2020.
21:24
RTL
VOYO logo

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u nedjelju je u Barbanu izrazila zadovoljstvo samim tijekom turističke sezone koja je po njezinim riječima ostvarila 50 posto prošlogodišnjeg turističkog prometa, što je dvadeset posto više od očekivanja.

"Prema našoj projekciji ali i projekciji svjetske turističke organizacije trebali smo biti na razini od 30 posto. Međutim trenutno prelazimo 50 posto prošlogodišnjeg prometa i s tim brojkama, kada realno sagledamo sve segmente možemo biti zadovoljni", rekla je Brnjac novinarima u Barbanu, gdje se održava Trka na prstenac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BRITANCI IPAK DOLAZE U DUBROVNIK: /

Grad želi pokriti trošak testiranja kako bi Britanija odustala od karantene; U RH trenutno oko 550.000 stranaca

Image
BRITANCI IPAK DOLAZE U DUBROVNIK: /

Grad želi pokriti trošak testiranja kako bi Britanija odustala od karantene; U RH trenutno oko 550.000 stranaca

Kod drugih puno veći pad

S takvim rezultatom su zadovoljni s obzirom na situaciju u zemljama u okruženju i drugim mediteranskim zemljama koje bilježe pad prometa od 70 do čak 80 posto. Napomenula je da sve zemlje, pa i one koje su Hrvatsku stavili na crvenu listu prate epidemiološku situaciju i mjere revidiraju svaka dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi se moramo i dalje pridržavati svih epidemioloških mjera kako bi nastavili s dobrim brojkama koje smo imali do nedavno. No, moramo biti svjesni činjenice da u ožujku, travnju, svibnju i polovici lipnja nismo imali turističku sezonu kakvu smo očekivali", rekla je Brnjac koja u rujnu očekuje nastavak dobrih rezultata. "Očekujemo nastavak sezone, ona nije gotova, ali napominjem samo uz dobre epidemiološke mjere i dobro vrijeme", dodala je Brnjac, napominjući da je u Istri i Primorsko-goranskoj županiji epidemiološka situacija vrlo dobra, što znaju i turisti, zbog čega imaju dobre rezultate.

Turizam sklon prilagodbi

Upitana kako se pripremiti za 2021. koja, kako se čini neće biti laka, ministrica je rekla da je očuvanje radnih mjesta i stabilnost turističkog sektora trenutno najvažnije. "Turizam je oduvijek bio grana gospodarstva sklona brzim promjenama i prilagodbi tim izazovima. Osiguravanje prepoznatljivosti Hrvatske kao sigurne turističke destinacije koja se brine o svojim gostima, uz nastavak dosadašnjih rezultata daje nam zamašnjak za sljedeću godinu", zaključila je Brnjac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo