SLUČAJ KOJI JE POTRESAO HRVATSKU / Ministrica o smrti dječaka u Puli: 'Bilo je velikih propusta'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Danas se inspekcijski nalazi provode u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli, kao i u Petrinji u Centru za socijalnu skrb.

30.5.2017.
15:00
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

"Utvrđeni propusti ukazali su na potrebu preispitivanja organizacije i načina rada s činjenicom da bi se dobrobit djeteta i njegove obitelji trebala staviti u prvi fokus našega rada, kazala je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, komentirajući tragediju koja je potresla Hrvatsku, piše 24 sata.

Na upit kako komentira to da službenica Centra u obzir nije uzela izjavu majke gospođe Chiare da je ona bolesna, izjavila je da su utvrđeni propusti te da u Centru nisu izrečene nikakve mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molim sve da ovu izjavu prihvate u dobroj vjeri. Ne radi se o nikakvoj šutnji institucija, zaista nam je izuzetno stalo da se ovakvi slučajevi više ne događaju", izjavila je. Danas se inspekcijski nalazi provode u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli, kao i u Petrinji u Centru za socijalnu skrb.

"Na centrima za socijalni rad su veliki tereti, pravna zaštita je komplicirana. Centri za socijalnu skrb kao i Ministarstvo preuzet će svoj dio odgovornosti, međutim kao i u svakoj životnoj situaciju nisu za ovakve oblike ponašanja isključivo odgovorni centri. Važna je odgovornost svih resora. Naša odgovornost je u tome što smo uočili i priznali. Kompletnu sliku ćemo imati kada dobijemo inspekcijske nalaze koji se provode u Domu za odgoj djece i mladeži Puli i Centru za socijalnu skrb u Petrinji. Radit ćemo s našim stručnim radnicima i o svemu obavještavati javnost. Ja bi iskoristila priliku i pozvala da se smire reakcije na društvenim mrežama, da se smire strasti, jer to čitaju roditelji, to čitaju djeca i to nije dobro za rast i razvoj djece. To ne doprinosi odnosu i radu s djecom", izjavila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Murganić je naglasila da će mjere biti izrečene u skladu s razinom odgovornosti i težinom propusta, piše 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo