Priopćenje ministarstva /

Ministrica Divjak zatražila hitnu reakciju oko propusta na državnoj maturi

Image
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Ministrica je zatražila da se poduzmu sve raspoložive mjere kako bi se matura provela sukladno svim uvriježenim pravilima i na način da maturanti ne budu zakinuti pri polaganju državne mature.

19.6.2017.
16:22
Tomislav Miletić/PIXSELL
VOYO logo

Ministrica Blaženka Divjak je obavještena o događaju u jednoj splitskoj školi gdje je kompromitiran sadržaj ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i B (osnovnoj) razini, umjesto ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na obje razine učenicima je podijeljen ispitni materijal iz Hrvatskog jezik - Test.

Ministrica je zatražila od nadležnih tijela da hitno pokrenu mehanizme provjere i utvrđivanja odgovornosti za ovu situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je zatražila da se poduzmu sve raspoložive mjere kako bi se matura provela sukladno svim uvriježenim pravilima i na način da maturanti ne budu zakinuti pri polaganju državne mature.

Novi problemi na maturi: zbog greške odgođeno pisanje ispita iz hrvatskog jezika! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Garancija jednakih prava svih učenica i učenika apsolutni je prioritet.“ naglasila je ministrica Divjak.

Ministarstvo će u bliskoj suradnji s Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja nastaviti intenzivno pratiti situaciju. Tijekom današnjeg dana bit će objavljen novi datum provedbe ispita iz Hrvatskoga jezika – Test (A i B razina), stoji u priopćenju Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo