višemilijunski iznosi / Ministri obišli Požegu koja je pogođena snažnim nevremenom i tučom: 'Štete su ogromne'

Požeština je pretrpjela veliku materijalnu štetu

26.6.2021.
12:13
VOYO logo

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović posjetili su Požegu nakon velikih šteta koje su nastale uslijed snažnog nevremena i jake tuče koja je pogodila dijelove Požeško-slavonske županije.

Sastali su se s požeško-slavonskom županicom Antonijom Jozić i gradonačelnikom Požege Željkom Glavićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Štete su ogromne. Materijalna vrijednost je višemilijunska'', kazala je županica.

''Vlada Republike Hrvatske u svim aspektima i kroz sve oblike potpore pružiti pomoć u saniranju posljedica. Bitno je naglasiti da ćemo već na sljedećoj sjednici Vlade donijeti odluke koje će biti usmjerene konkretnoj pomoći'', rekao je ministar Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kod poljoprivrede su štete toliko velike da će se dugi niz godina morati oporavljati'', izjavio je Medved.

Image

Pogledajte posljedice jučerašnjeg nevremena u selu Šeovica i u prigradskim naseljima Požege

Image

Pogledajte posljedice jučerašnjeg nevremena u selu Šeovica i u prigradskim naseljima Požege

Gradonačelnik Požege je izjavio da su voćke uništene do neprepoznatljivosti, a u tijeku je čišćenje ulica nakon velikog nevremena. On očekuje financijsku pomoć Vlade. Marija Vučković rekla je da su na mnogim gospodarstvima nastale stopostotne štete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Može se prepustiti struci i analizama u kojoj bi mjeri ili ne bi pomogla protugradna obrana. Sve su učestalije ovakve prirodne nepogodne. Nažalost, ne možemo ih predvidjeti i ne možemo prevenirati. Važno je sačuvati ljudske živote i naglasiti poziciju i ulogu operativnih snaga sustava Civilne zaštite. Možemo zaštiti ljudske živote, a onda slijedi sanacija'', izjavio je ministar hrvatskih branitelja.

Ministar Aladrović kazao je da se ''slobodno može reći da je riječ o prirodnoj katastrofi''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Moramo biti svjesni da se u Požeško-slavonskoj županiji se puno ljudi bavi poljoprivredom i ona je bitna. Svima koji imaju takvu štetu da u pitanje dolazi njihova poslovna aktivnost moramo pomoći'', zaključio je. Otkrio je i jesu li u nevremenu stradali i voćnjaci njegove obitelji. ''Oni su u Pleternici i koliko mi je poznato nije bilo štete'', rekao je Aladrović.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo