MINISTRA BUTKOVIĆA IZNENADILO PONAŠANJE OPORBE: / 'To je njihov odabir, njihov stav, a nama treba stabilnost'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar mora, prometa i infrastrukture poručio je kako nova Vlada odmah kreće s radom te u saborsku proceduru upućuje Prijedlog zakona o obnovi grada Zagreba,

24.7.2020.
8:58
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u HRT-ovoj emisiji "U mreži Prvog" poručio je da smatra kako je novi, 10. saziv Hrvatskog sabora kvalitetniji od prošlog. Iako je očekivao raspravu, priznao je da ga je iznenadilo što su pojedini klubovi zastupnika odmah na prvoj sjednici bili protiv Vlade.

"To je njihov odabir, to je njihov stav, najbitnije je da je Vlada izglasana jer je u ovom trenutku potrebna stabilnost posebno zbog situacije s COVID-om", rekao je ministar Butković i dodao da je dobro za Hrvatsku što su koalicijski partneri dogovoreni odmah nakon izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ OPORBI PONUDIO DIJALOG, PA IH BOCNUO: /

'Neki očito nisu razumjeli, kad se zaborave izbori bit će im lakše

Image
PLENKOVIĆ OPORBI PONUDIO DIJALOG, PA IH BOCNUO: /

'Neki očito nisu razumjeli, kad se zaborave izbori bit će im lakše

Dobro pogođena ministarstva

Osvrnuo se i na smanjenje broja ministarstava, poručivši da će ona biti operativnija i da će biti lakše raditi. No, istaknuo je kako njegovom ministarstvu nije prijetilo spajanje, jer je i samo po sebi veliko. "Mislim da su dobro pogođena ministarstva koja su spojena, jer ključ je da na razini Vlade dobro komunicirate s kolegama, da suradnja između ministarstava bude dobra i protočna. Sve što se radi u svom resoru vezano je i za druge resore i ako tu ne postoji kohezija i zajednička volja, te protočnost u donošenju odluka onda ta Vlada nije kakva treba biti", poručio je Butković.

Dodao je da jučer izglasani ljudi mogu odgovoriti na sve izazove i da će nova Vlada odmah krenuti s radom. Već danas bi se na sjednici Vlade u Sabor trebao uputiti Prijedlog zakona o obnovi grada Zagreba. "Sljedeći tjedan će u Saboru biti na prvom čitanju, te se nadam da će biti usvojen i krajem idućeg tjedna", poručio je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoć prometnom sektoru

Naglasio je da će prioriteti njegova resora, osim završetka Pelješkog mosta, za kojeg smatra da će biti otvoren na vrijeme, biti željeznica, obnova luka, nabava autobusa i širokopojasni internet. Najavio je i nastavak svih strukturnih projekata. "Promet je uz turizam najpogođeniji sektor i u jesen ćemo ići u stabilizaciju i oporavak svih tih tvrtki i cijelog sektora koji je pogođen koronakrizom. Idemo u stabilizaciju da bi cijelo prometnom sektoru olakšali funkcioniranje. Usprkos turističkoj sezoni promet se još nije vratio, te prijevozničke tvrtke imaju oko 40-50 posto ostvarenog prometa u odnosu na prošlu godinu. Tako da je to još uvijek problem na koji moramo znati najbolje odgovoriti", poručio je i dodao da njegovo ministarstvo već ima spreman paket mjera za pomoć prometnom sektoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo