Prvi korak / Ministarstvo podnijelo optužni prijedlog za ukidanje Uber aplikacije: što će odlučiti Sud?

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

S obzirom na hitnost situacije, realno je očekivati kako se na njihovu odluku ne bi trebalo dugo čekati

27.7.2017.
17:08
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

„Inspekcija cestovnog prometa Prekršajnom sudu u Zagrebu uputila je optužni prijedlog protiv tvrtki Uber Croatia d.o.o. i Uber International Holding BV, 21. srpnja ove godine, a daljnje postupanje i odluka u nadležnosti je Suda“, odgovorili su iz Ministarstva na upit Dubrovačkog dnevnika.

Podsjetimo, taksisti već dulje vrijeme upozoravaju kako je korištenje aplikacije nezakonito, a njihove navode potvrdila je Vlada, pojedini stručnjaci, ali i sam premijer Andrej Plenković koji je kazao kako je korištenje Uber aplikacije protivno hrvatskim propisima. Taksisti iz svih dijelova Hrvatske su svoje nezadovoljstvo iskazali i prosvjedom u Zagrebu kada su poručili kako ne traže pogodovanja nego poštivanje i provedbu Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U cijeloj toj priči koja traje već mjesecima, Ministarstvo se odlučilo na pokretanje prvog koraka podnoseći optužni prijedlog, a posljednju riječ imat će Sud. S obzirom na hitnost situacije, realno je očekivati kako se na njihovu odluku ne bi trebalo dugo čekati, javlja Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo