MINISTARSTVO OBRANE POZIVA KLINCE NA UPIS U VOJNU EVIDENCIJU: / Svi rođeni 2001. godine i ranije moraju se javiti MORH-u

Image
Foto: PIXSELL, Jurica Galoić

Detaljnije informacije o upisima u vojnu evidenciju mogu se pronaći na internetskoj stranici MORH-a

7.3.2019.
22:16
PIXSELL, Jurica Galoić
VOYO logo

Ministarstvo obrane (MORH) pozvalo je u četvrtak sve muške osobe, hrvatske državljane rođene 2001. i starijih godišta, koji dosad nisu upisani u vojnu evidenciju, da se jave radi upisa u područni odsjek za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

U MORH-u objašnjavaju da je riječ o zakonskoj obvezi redovitoga godišnjeg upisa u vojnu evidenciju, koji je obvezan prema Zakonu o obrani za sve muške osobe, hrvatske državljane, koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poziv za upis u vojnu evidenciju obvezni su odazvati se i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, a to mogu učiniti u hrvatskim diplomatskim misijama ili konzularnim uredima u državi u kojoj borave.

Ovisno o mjestu prebivališta i dogovorenom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u odsjecima za poslove obrane, a pri dolasku pozvane osobe obvezne su predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu te OIB.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi pozvani, bez obzira na to jesu li dobili pojedinačni poziv, dužni su odazvati se, a o eventualnoj spriječenosti trebaju se javiti u područnom odsjeku za poslove obrane osobno, preko roditelja ili članova uže obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo