'Kurikularna reforma ide dalje' / Ministar Šustar se oglasio o Jokićevoj ostavci: 'Ne prihvaćam razrješenje ekspertne radne skupine'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Kurikularna reforma ide dalje i u tome je dobila jednoglasnu potporu Vlade Republike Hrvatske', poručio je ministar

25.5.2016.
18:00
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar se oglasio o neopozivoj ostavci koju su danas podnijeli voditelj stručne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme Boris Jokić i njegov stručni tim.

Image
održana presica /

Jokić zahvalio svima i tražio razrješenje Ekspertne radne skupine: 'Struka mora biti ispred politike'

Image
održana presica /

Jokić zahvalio svima i tražio razrješenje Ekspertne radne skupine: 'Struka mora biti ispred politike'

U priopćenju objavljenom na internetskim stranicama ministarstva poručuje kako ne prihvaća ostavku ekspertne skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kurikularna reforma ide dalje i u tome je dobila jednoglasnu potporu Vlade Republike Hrvatske. Ne prihvaćam zatraženo razrješenje ekspertne radne skupine. Ukoliko smo uistinu posvećeni provedbi cjelovite kurikularne reforme, preuzmimo odgovornosti koje su nam povjerene", poručio je Šustar.

Više o ovoj temi, najavljuju iz Ministarstva, govorit će se na konferenciji za medije koja će se održati u petak, 27. svibnja u 10 sati u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, voditelj stručne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme Boris Jokić zatražio je u srijedu od ministra Predraga Šustara razrješenje stručne skupine i na konferenciji za novinare rekao kako su ostavke njega i njegovog tima neopozive, obrazloživši taj čin političkim pritiscima.

"U ovom procesu mi trenutno nemamo dojam da postoji podrška nama kao skupini i povjerenje u nas kao ljude da vodimo ovaj proces dalje. Bili smo spremni u potpunosti na dijalog, bili smo spremni i na proširenje ove radne skupine, međutim ne možemo pristati na političke utjecaje bili oni s lijeva, desna ili iz centra. Struka mora uvijek biti ispred politike", poručio je Jokić sa konferencije za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Politički pritisak je u ovom slučaju jednostavan. Saborski Odbor je donio odluku o tome da se u određenim disciplinama proširi ekspertna radna skupina što ne bi bilo problematično da je na neki način bilo iskomunicirano. Međutim, ono što je tamo bilo napisano o tome što bi ta skupina trebala raditi ne odgovara opisima i prirodi onoga što ova reforma od početka jest. U tim zaključcima piše da bi ta skupina treba određivati što u stručnoj raspravi prihvatiti, a što ne, a to sugerira zapravo na određene cenzorske postupke i vraća nas u doba komunizma gdje su moralno podobni bili birani u određena vijeća", rekao je Jokić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo