'IZABERIMO DEMOKRATSKI PUT' /

Ministar Orepić za RTL Direkt: 'Ne smijemo popustiti onima koji nas vuku unatrag'

'Postoje dvije opcije - ili ćemo odbaciti neprihvatljivo ponašanje za jednog javnog dužnosnika, ili ćemo nastaviti s tom političkom praksom'

13.6.2016.
22:41
VOYO logo

U ponedjeljak navečer smo u RTL Direktu razgovarali s ministrom unutarnjih poslova Vlahom Orepićem. Ministar je odgovarao na pitanja o izbjeglicama, no aktualna kriza vlasti nezaobilazna je tema svih političkih razgovora u Hrvatskoj.

U kontekstu ove političke krize vaša funkcija ministra policije je stalno izvor sukoba između Mosta i HDZ-a, koliko Vam je to otežalo rad ?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otežalo je značajno. No, ne smijem odustati. Sad policija radi po zakonu, a nekad je radila po uputama određenih ministara. To neću dozvoliti dok sam tu".

Kako mislite da će završiti ova kriza, hoćete li i idućeg tjedna biti ministar ili samo tehnički ministar?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da je političko biće Hrvatske svjesno situacije u kojoj se nalazimo. Ne smije se popustiti onima koji nas vuku unatrag. Postoje dvije opcije - ili ćemo odbaciti neprihvatljivo ponašanje za jednog javnog dužnosnika, u ovom slučaju se to odnosi na gospodina Karamarka, ili ćemo nastaviti s tom političkom praksom. Nadam se da ćemo izabrati demokratski put", zaključio je Orepić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo