iznenadio dio javnosti /

Ministar Kujundžić tvrdi da je njegova izjava o liječnicima i svećenicima izvučena iz konteksta

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Ministar zdravstva ne vjeruje da će liječnici njegovu izjavu krivo shvatiti, a oni koji to krivo i shvate zapravo traže politiku u svemu

24.3.2017.
11:29
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Dobar dio javnosti neugodno je jučer iznenadila izjava ministra zdravstva MilanaKujundžića na tribini "O vjeri i politici u odgoju, obrazovanju i zdravstvu".

"Nekad jedan svećenik u bolnici vrijedi više od 20 doktora jer svećenikov osmijeh, utješna riječ, ohrabrenje, beskrajno znače i bolesniku i obitelji", navodno je izjavio Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o ovoj temi:

Ministar zdravstva: 'Jedan svećenik u bolnici vrijedi više od 20 doktora'

Ipak, ministar danas kaže kako je njegova izjava izvučena iz konteksta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da je izjavio kako svećenik može pomoći čovjeku kojega je već 20 doktora pregledalo. Dodao je i kako ne vjeruje da će liječnici njegovu izjavu krivo shvatiti, a oni koji to krivo i shvate zapravo traže politiku u svemu.

"Niti sam ja svećenik niti psihijatar da mogu govoriti o tome, ali tu je prostor, koji sam vidio kao iskusni kliničar, da riječi utjehe i vjere za one koji vjeruju znače olakšanje u trpljenju bolesti i olakšanje za obitelj. To nikako nije usporedba da svećenici mogu zamijeniti liječnike nego da postoje faze bolesti gdje, na žalost, medicina ne može napraviti ništa, a tople riječi, psihološka potpora i potpora vjere pomažu određenoj skupini bolesnika", rekao je Kujundžić.

Inače, Kujundžić je sudjelovao na svečanom zatvaranjue Twinning projekta "Unaprjeđenje kvalitete provedbe Nacionalnih  programa ranog otkrivanja raka", koji se financira kroz Prijelazni instrument za Republiku Hrvatsku. Osnovni cilj projekta je smanjenje stope morbiditeta i smrtnosti unutar ciljane populacije.

Ovim projektom ostvareno je poboljšanje organizacije i provedbe te izvještavanja i praćenja Nacionalnih programa ranog otkrivanja raka na nacionalnoj i regionalnoj razini, a ojačani su i stručni kapaciteti zdravstvenih djelatnika i svih dionika uključenih u ovaj projekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo