MINISTAR BOŽINOVIĆ: / 'Nadam se da Milanović nije mislio što je rekao'

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

'Sigurno da, ako je u pitanju ugroza za sigurnost Predsjednika, nadležni bi poduzeli određene mjere', rekao je ministar

29.9.2020.
21:17
Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je u Dnevniku Nove TV aferu Janaf. "Informiraš u trenutku kad i tebe informiraju, u ključnom trenutku, kad je sve pri kraju", rekao je Božinović.

Komentiravši izjave predsjednika Milanovića koji tvrdi da je Božinović sve znao, Božinović je rekao "ne bih govorio na taj način jer se nadam da nije mislio to što je rekao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi moramo odvojiti neke pojmove koji se često miješaju. Postoji pojam izvida koji je tajan. Ukoliko se tijekom izvida skupi dovoljno dokaza za dovršenje krim istrage i podizanje kaznene prijave - to je proces, posao koji radi vrlo ograničen broj ljudi. Ni svi ljudi u kriminalističkoj policiji, DORH-u i USKOK-u o tome ne znaju", rekao je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nitko ne može znati sve'

Kaže kako ravnatelj policije Nikola Milina ne zna sve. "Moj ravnatelj Milina sigurno nema uvid u te izvide. Imate 50.000 kaznenih djela je godišnje u prosjeku. To su tisuće i tisuće izvida koje provodi policija. Nitko ne može znati sve to. Milina mi kaže da je dovršeno kriminalističko istraživanje i da će uslijediti realizacija, uhićivanje određenih osoba. To mi kaže dan ranije", istaknuo je Božinović.

Tvrdi kako nema problema s time da SOA nadzire sigurnosne provjere ministara prije nego preuzmu dužnost. "Ne samo ministara, tu treba imati u vidu da vi možete danas proći sigurnosnu provjeru i napraviti nešto", rekao je Božinović i dodao da je to bilo u vrijeme dok je bio ministar obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što je s čelnicima državnih tvrtki? Nadgledanje - nije to baš primjereni termin. Ovdje se očito radi o jednoj vrsti kaznenog djela koje ne mora nužno biti povezano uz pitanje nacionalne sigurnosti. Vidjet ćemo što će iz svega toga izaći na kraju", rekao je Božinović te dodao kako u ovom trenutku rješenje o istrazi još nije pravomoćno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Da postoji ugroza, nadležni bi poduzeli mjere'

Ponavlja kako on sam ne može znati što je SOA znala. "To su pitanja na koja će vam odgovoriti ravnatelj obavještajne službe. Sigurno da postoje službe koje o tome gdje se kreće stićena osoba vode računa. Sigurno da, ako je u pitanju ugroza za sigurnost Predsjednika, nadležni bi poduzeli određene mjere", naglasio je.

Komentirao je izlazak Josipe Rimac iz Remetinca, odnosno njezinu pomirljivu reakciju. "Mislim d aje to normalna reakcija", zaključio je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo