NIŠTA OD BLISKOG SUSRETA / Novinarka izrešetala Banožića neugodnim pitanjima, ministar obrane se izvlačio: 'On je uredno dobio poziv, ja nisam...'

'Imamo svoj raspored i program. Nisam primijetio ni kad je bio ni kad je otišao', rekao je ministar

28.5.2023.
21:00
VOYO logo

Ministar obrane Mario Banožić i predsjednik Zoran Milanović uspješno su se izbjegli danas na Jarunu, a kako je ministar kazao za RTL Danas, nije namjerno izbjegao susret već je cijeli dan imao obveze kao što je imao u subotu i petak. "Imamo svoj raspored i program. Nisam primijetio ni kad je bio ni kad je otišao".

"Što se tiče Svečane akademije, dobio je poziv uredno, nije se odazvao. Poslao je izaslanika. Za razliku od njega nisam dobio poziv na Pantovčak", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je da vojska ne ispašta. "Vidite po svim našim izjavama i onome što se prikazuje u javnosti, a to je rad na modernizaciji i opremanju HV-a, rad na razvoju vojnika i vojnikinja da budu zadovoljni. A i da oni koji trebaju ući u sustav uđu s ciljem jasnog razvoja. Nema nikakvih problema što se nas tiče. Milanović ima jedan dio koji mu proizlazi iz Zakona…", kazao je.

Vremenska linija

Upitan je li sve spremno za dolazak Rafala, rekao je da ono što imamo ispred nas je vremenska linija. "Aktivnosti se završavaju u skladu s rokovima. Siguran sam da ćemo završiti infrastrukturu i obuku pilota prije samog dolaska Rafala", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentiravši da će zračni prostor jedno vrijeme nadzirati borbeni avioni Mađarske i Italije, rekao je da je riječ je o NATO članicama te da smo mi odgovorna članica koja komunicira s NATO zapovjedništvom o svakoj promjeni. "Postojat će jedan kratki period do samog dolaska Rafala, bit ćemo tu na usluzi kao i naši saveznici. Nije to ništa uobičajeno i neke zemlje to čine godinama. Nema tu nikakvih troškova, prije svega je riječ o sigurnosti građana", rekao je ministar Mario Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo