prije užeg kabineta / Ministar Aladrović o slučaju iz Nove Gradiške: 'Još čekamo nalaz Komore socijalnih radnika'. Progovorio i o Severininom slučaju

Image

Pripremamo akcijski plan koji ćemo brzo predstaviti javnosti, najavio je Aladrović.

21.4.2021.
13:00
VOYO logo

Ministar Aladrović obratio se novinarima prije sastanka Užeg kabineta te je iznio nove informacije vezano uz slučaj iz Nove Gradiške i nesretno preminule djevojčice. 

Otkrio je kako Ministarstvo čeka nalaz Komore socijalnih radnika koji još nisu zaprimili, do kraja tjedna bi on trebao stići, čega se odobrenje Povjerenstva i nakon toga će ga Ministarstvo zaprimiti, tek nakon toga će se poduzeti daljnji koraci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon zaprimanja nalaza, uz nalaz Hrvatske psihološke komore i upravni nadzor ministarstva, poduzet ćemo daljnje korake vezano za slučaj iz Nove Gradiške. 

"U proteklom razdoblju imali smo intenzivne razgovore sa svim sudionicima koji vezani uz sustav socijalne skrbi i možemo reći da sustav kao takav je spreman za reformski zahvat.Pripremamo akcijski plan koji će ubrzo biti predstavljen javnosti, ali za reformu će nam trebati dug period i kvalitetni pristup svih sudionika, rekao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako su vrata Ministarstva svima otvorena i tako će postupati i u sljedećem periodu. 

Osvrnuo se i na protest socijalnih radnika naglasivši kako ni on a ni Ministarstvo ga ne žele osporiti, dodajući da ono što očekujemo je kvalitetna suradnja sa svim predstavnicima radnika iz cijelog socijalnog sustava tek s njima i kvalitetnim adom i provedbom Akcijskog plana  možemo promjeni sustav da on postane kvalitetan i da ga građani takvim doživljavaju. Mi kao ministarstvo moramo omogućiti da siv zaposlenici imaju bolje radne uvjete i dati što više i da na kraju korisnici budu zadovoljni., 
I sam priznao da se na nalaz dugo čeka, ali i da njegove rezultate ne želi prejudicirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Akcijskog plana, rekao je da će biti predstavljen ovih dana, rekavši je da ne želi još jedna dokument koji će biti sam sebi svrha nego po kojem će se organizirati cijeli sustav i čije rezultate će se moći vidjeti.

Također osvrnuo i na nedostatak kadra rekavši da je identificiran nedostatak stručnog kadra i da će ti to riješiti novim zapošljavanjem te će tako rasteretiti postojeće djelatnike. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit vezan uz slučaj Severina rekao je da prema njegovim dostupnim informacijama u tijeku je sudski postupak, a u sam srž slučaja i same kvalifikacije ne želi ulaziti, 

"Centar je dao svoje mišljenje i u tijeku postupka je došlo do pokušaja utjecaja na vještaka. Ja u samu srž tog slučaja ne želim ulaziti ali centar je svoj posao odradio", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Aladrović odgovorio je i na optužbe da je HDZ u Zagrebu isprepleten sa strankom Milana Bandića te da ju zovu 'HDZ 365' te je komentirao zapošljavanje njegove supruge na mjesto voditeljice Bazena Utrina rekavši: "Moja supruga je zaposlena putem javnog natječaja, kad ja nisam bio ministar u Vladi. Apsolutno to ne može biti u doticaju s HDZ-om. Ovo zapošljavanje moje supruge se dogodilo putem javnog natječaja prije nego što sam ja postao aktivan političar".

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike