problemi s karticama / Ministar Aladrović kažnjen s 2000 kuna jer nije prijavio prodaju i kupovinu automobila

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović ipak nije uručena iskaznica počasnog člana HAK-a

7.2.2020.
13:00
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje u sukobu interesa odlučilo je u petak da neće pokrenuti postupak protiv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja je prijavljena da je 2015. postala počasna članica HAK-a do 2099. s pravom korištenja svih usluga čak i dok se vozi u taksiju.

Povjerenstvo je, naime, utvrdilo da predsjednici nije uručena iskaznica počasnog člana jer se nije odazvala pozivu da posjeti HAK povodom dana HAK-a 1. lipnja 2015. pa nije mogla koristiti članske pogodnosti, čija je godišnja vrijednost u 2017., prema prijavi, iznosila 30 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAK je odgovorio Povjerenstvu da je Upravni odbor u svibnju 2015. donio odluku da se počasno članstvo dodijeli predsjednici, naglašavajući da je HAK svim dosadašnjim predsjednicima po propisanioj proceduri dodijelio počasno članstvo. No, takvo članstvo je simboličkog karaktera i nitko od počasnih članova dosad nije koristio članske pogodnosti, naveo je u odgovoru HAK-a.

Reakcija HAK-a

Nakon što je Hina objavila vijest, oglasio se HAK s molbom za ispravak netočnih informacija. Molbu HAK-a prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U prvom odjeljku vijesti navodi se netočan podatak da je Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović '2015. postala počasna članica HAK-a do 2099. s pravom korištenja svih usluga, čak i dok se vozi u taksiju'.

U drugom odjeljku vijesti navodi se netočan podatak za počasno članstvo u Hrvatskom autoklubu 'čija je godišnja vrijednost u 2017., prema prijavi, iznosila 30 tisuća kuna'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neovisno o tome na koji način je došlo do objave tih informacija i tko im je izvor, one su potpuno neistinite i svojim netočnim sadržajem nanose štetu Hrvatskom autoklubu", poručili su iz HAK-a. 

Povjerenstvo kaznilo Aladrovića

Povjerenstvo je kaznilo ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića s dvije tisuće kuna jer kao ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje nije u imovinskoj kartici za 2018. unio izmjene po kojima je njegova supruga prodala automobil "hyundai i30" i kupila "smart for two". Aladrović je odgovorio da mu nije bila namjera zatajiti promjenu i krivo pokazati imovinsko stanje već se radi o nenamjernom propustu koji je ispravio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo