SDSS-ovac U SABORU: 'Učenike srpske škole kamenuju, prijete im, a učitelji to sve toleriraju'

Image
Foto: pixsell

Srpsku pravoslavnu opću gimnaziju "Kantakuzina-Katarina Branković" čuvala je i policija, podsjetio je Milošević

17.10.2018.
13:38
pixsell
VOYO logo

Saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević ustvrdio je u srijedu kako se u Hrvatskoj neprestano održava klima u kojoj je poželjno Srbe vrijeđati i prijetiti, što se predstavlja kako nekakav domoljubni čin, te je u tom kontekstu upozorio na česte napade na učenike Srpske pravoslavne opće gimnazije u Zagrebu.

"Prije desetak dana u gradskom autobusu napadnut je učenik Srpske pravoslavne opće gimnazije. Napala ga je grupa tinejdžera koji su znali koga su gađali i u koju školu on ide. Učenici te gimnazije stalno doživljavaju prijetnje, provokacije, seksizam među učenicama, a bilo je i kamenovanja", upozorio je Milošević u stanci za slobodan govor u Hrvatskom saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuva ih policija

Srpsku pravoslavnu opću gimnaziju "Kantakuzina-Katarina Branković" čuvala je i policija, podsjetio je Milošević.

Image
VUČIĆ NAKON NAPADA NA PUPOVCA: /

'Ne želim dolijevati ulje na vatru'

Image
VUČIĆ NAKON NAPADA NA PUPOVCA: /

'Ne želim dolijevati ulje na vatru'

"Učenici i profesori te škole razvili su visok prag tolerancije za takve stvari. To su djeca koja dolaze iz cijele Hrvatske, iz siromašnih krajeva, iz sredina ispodprosječnog životnog standarda”, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U proljeće su, podsjetio je, posjetili Sabor, "Bili su na galeriji Sabora i pozdravili ih pljeskom, pitali ih gdje se vide u budućnosti i rekli su u Hrvatskoj, unatoč tome što im se događa i stigmi koju nose na plećima", rekao je SDSS-ovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo