kupit će im novu kuću / Milkici (65) i njezinu bolesnom sinu vjetar otpuhao zid trošne kuće: 'Kao da je pukla bomba!'

Pomoć im je ponudila općina pa i sam bjelovarsko-bilogorski župan.

6.5.2019.
19:27
VOYO logo

Nakon što je obilna kiša učinila svoje, zid stotinjak godina stare kuće od drva, blata i opeke nije imao nikakvih izgleda protiv snažna vjetra koji je puhao tijekom noći. U vrijeme nezgode u sobi je spavala 65-godišnja Milkica Špoljarić, a samim čudom zid se nije srušio na nju. 

"Bili su to snažni udari, kao da je nešto grmjelo. Uspjela sam isprva to ignorirati i zaspati, a onda... kao da je pukla bomba. Bilo me strah za sina da se nije njemu što dogodilo u susjednoj sobi. No, izišao je van."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milkica i njezin 47-godišnji sin, oboje bolesni, žive u trošnoj kućici. Ona je doživjela već dva moždana udara i boluje od epilepsije, a on od karcinoma grla i ne može govoriti. O njima se u sklopu EU projekta "Zaželi" brine susjeda Jasenka koja je nakon urušavanja zida prva stigla do njih. 

"Bilo je to strašno vidjeti. Ona stoji u tom otvorenom prostoru, uplašena, u panici", kaže Jasenka Kadoić iz Velike Pisanice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se pukotine pojavljuju i na drugim zidovima, prava je opasnost u trošnoj kućici provesti još jednu noć. Pomoć im je ponudila općina pa i sam bjelovarsko-bilogorski župan. 

"Nama je sada najvažnije da ih što prije premjestimo. Kratkoročno, u hotel, stan ili neku drugu kuću, a dugoročno, planiramo im kupiti jednu kuću u Velikoj Pisanici u koju se mogu preseliti", kaže Damir Bajs, bjelovarsko-bilogorski župan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kako se čini, Špoljarićima rastanak od kuće dosta teško pada.

"Još ćemo ih morati dosta nagovarati. Žele tu ostati, brinu se što će biti s njihovom kozom, zečevima, trebamo premjestiti i sve njihove stvari", kaže Fredi Pali, načelnik Općine Velika Pisanica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč želji, jasno je da ovoj kući nema spasa. Pitanje je dana kada će se potpuno urušiti. 

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo