nema labavo /

Milinović: 'S ovom županijom se neće upravljati iz Zagreba. Spreman sam poginuti za HDZ kada smo u pravu'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Naglasio je da očekuje i podršku predsjednika Plenkovića te ponovio da ovo nije pobuna protiv premijera, nego pobuna ličkog HDZ-a protiv ministra Ćorića

4.1.2018.
12:30
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Darko Milinović, ličko-senjski župan i šef ličkog HDZ-a podnio je ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije HDZ-a jer je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić novim ravnateljem Nacionalnog parka Plitvička jezera imenovao Tomislava Kovačevića, a ne kandidatkinju ličko-senjskog HDZ-a.

Na današnjoj konferenciji za novinare Milinović je poručio: "Jasna nam je poruka ministra Ćorića, vi ste građani drugog reda i ne želim vas po tom pitanju slušati. Dobio sam izbore ovdje u prvom krugu, jedan od rijetkih, i od mene 10.000 članova HDZ-a, ali i žitelja Ličko-senjske županije da s borim za njihove interese”, rekao je Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je poručio da se ne može složiti s činjenicom da nitko iz te županije ne može biti u Upravnom vijeću Plitvičkih jezera, već su to sve ljudi iz Zagreba.

"S ovom županijom se neće upravljati iz Zagreba. Pozivam Kovačevića da povuče svoju kandidaturu, zato jer od 138 glasova nije dobio niti jedan jedini. Ja želim čuti od njega, ili od bilo koga drugoga, a imali smo 5 ili šest kandidata, zašto ne može biti niti jedan od njih. Ovo nije moj poraz, ovo je moj novi politički uzlet. Dobio sam niz poruka i poziva u kojima su mi poručili da se ovako bori za boje hrvatske demokratske zajednice. Spreman sam poginuti za HDZ kada smo u pravu. Ne dozvoljam da mi kvazi HDZ-ovac poput Ćorića omaložava ljude iz ove županije”, rekao je Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da očekuje i podršku predsjednika Plenkovića te ponovio da ovo nije pobuna protiv premijera, nego pobuna ličkog HDZ-a protiv ministra Ćorića koji u ovom trenutku nema podršku ličko-senjskog HDZ-a. Z

Također je poručio da je ovo kap koja je prelila čašu te da je lički HDZ došao do crte i više nema natrag.

"Plenković uživa našu potporu, ali očekujem i njegovu vrlo jasnu poruku potpore nama. Ako nekome smeta Darko Milinović neka nam se to kaže”, poručio je Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo