MILIĆ OTKRIO KOJI ĆE OBOLJELI PACIJENTI BITI SMJEŠTENI U ARENI: / 'Pobrinut ćemo se da im ništa ne nedostaje'

Image
Foto: RTL

'Mi iz Ravnateljstva ćemo liječnicima osigurati sve što im je potrebno i bitno da im bude lakše i da se mogu fokusirati na svoj primarni rad, a to je rad s pacijentima', kaže Milić

26.10.2020.
19:29
RTL
VOYO logo

U zagrebačkoj Areni u punom su jeku pripreme za prijem bolesnika oboljelih od Covida-19, budući da su bolnice pred pucanjem što se tiče kapaciteta. Načelnik Sektora za pripravnost i koordinaciju Ravnateljstva civilne zaštite, Igor Milić, za RTL Danas rekao je kako će teći cijeli proces.

U Arenu stane 1000 kreveta, a ona će biti tercijarni centar za zbrinjavanje oboljelih s blažom do početno srednje teškom kliničkom slikom. Dolazak pacijenata ovisit će o dinamici punjenja bolničkih kapaciteta, a u nju će biti preusmjeravani liječnici i sestre iz drugih ustanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dan je bio jako dinamičan, mi smo jučer dobili nalog Stožera civilne zaštite RH da se ovdje u Areni opet aktivira prihvatni centar, odnosno tercijarni kapacitet za prihvat lakše oboljelih, odmah smo pristupili mobilizaciji objekta Arena, aktivirali smo potrebnu postrojbu Civilne zaštite koja je danas tijekom dana iz našega logističkog centra u Jastrebarskom prebacila opremu - 500 kreveta, madraca i sve ono što je potrebno da se ovaj objekt stavi u funkciju kako bi po nalogu mogao primiti lakše oboljele pacijente i kako bi se našim kolegama u zdravstvenom sektoru koji rade jako naporan posao olakšao njihov rad ako će se ovdje zbrinjavati lakše oboljeli pacijenti", rekao je Milić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Areni će biti pacijenti s lakšom kliničkom slikom

"Plan objekta je da se na prvom i na trećem katu uspostavi prostor na kojem će boraviti lakše oboljeli pacijenti i tu će biti aktivirani zdravstveni djelatnici iz zagrebačkih bolnica, to će biti djelatnici koji će biti ovdje odlukom ministra zdravstva. Na drugom katu će biti prostor za njihov rad. Mi iz Ravnateljstva ćemo liječnicima osigurati sve što im je potrebno i bitno da im bude lakše i da se mogu fokusirati na svoj primarni rad, a to je rad s pacijentima", dodao je i podsjetio da je tamo sada dostupna i apoteka.

"Zdravstveni djelatnici koji će tu raditi mogu i dalje koristiti prostor za lijekove i za sve ono što im je potrebno za njihov rad", kaže Milić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pacijentima ništa neće nedostajati'

Tvrdi da pacijentima u Areni ništa neće nedostajati. "Mi ćemo formirati ulaz za oboljele pacijente koji će biti pdo nadzorom zdravstvenih djelatnika, sve što se dodađa unutra je pod njihovom kontrolom, a sve što se događa izvana tu ćemo mi pomoći da im olakšamo njihov rad - osigurat ćemo dostavu prehrane, pitke vode, sve što je bitno za oporavak. Nadamo se da neće biti u fukciji, ali ako bude, spremni smo, razradili smo i dodatne planove - ako treba i kapacitete do 1000 ljudi tako da smo spremni pomoći kolegama u zdravstvenom sektoru", zaključio je Milić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo