(Aquarius) / MILDREDS - Život u ušima

Image

Slovensko-hrvatski pop sastav s jazz pedigreom isprao je gorak okus nezamislivo lošeg debija.

2.5.2009.
18:13
VOYO logo

Slovenski i hrvatski jazzeri odlučili su se okušati u klasičnom "oldies" popu što je izrodilo rijetko užasan koktel obrada ovdašnjih šlagera nazvan "Brisači prašine". Bilo je neshvatljivo kako su virtuozi, čije smo nastupe u raznim formacijama razjapljenih usta gledali po Ksetu i BP Clubu, mogli potpisati takav debakl pa su svojim drugim albumom imali stvarno puno toga za popraviti.

Na "Život u ušima" oslonili su se na vlastite autorske kapacitete i snimili uhu ugodan, nenametljiv komad arhaičnog popa na kojeg su u jednakoj mjeri utjecali Ivica Šerfezi i John Coltrane. Stihovi su šarmantno pomaknuti u boljim i prilično stupidni u promašenim trenucima, no u oba slučaja emotivan vokal Astrid Kuljerić čini ih, ako ništa drugo, barem vrijednim slušanja.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Levačić, Golob i ekipa sa svojim instrumentima rade sve što im padne napamet pa s lakoćom bude onaj prekrasan osjećaj u kojem iskreno ne znate kamo će vas glazba sljedeće odvesti. Nekad nas odvede u katastrofe tipa "Muzika" i "Sve se vrti", ali u većini slučajeva Mildredsi se kreću u rasponu od solidnog do istinski fantastičnih pjesama "Jedan dan" i "Pazite!".

Uglavnom, još nam duguju, ali napredak je vidljiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike