napetost ne jenjava /

Milardović o sukobu: 'Plenković se trebao suzdržati, bez obzira je li istina ono što je Grmoja govorio'

'S obzirom na njegov politički profil, na identitet europejca, on nije smio tako reagirati. Trebao je držati do digniteta'

17.1.2019.
18:44
VOYO logo

Ne smiruju se jučerašnje napetosti nakon verbalnog, a umalo i fizičkog obračuna premijera Andreja Plenkovića i MOST-ova zastupnika Nikole Grmoje. Prvo treba napomenuti da se nitko nije ispričao građanima zbog jučerašnjeg incidenta. 

U HDZ-u izjavljuju da su ponosni na reakciju predsjednika Vlade, pozivaju i DORH da se pozabavi optužbama oporbe za veleizdaju, za koje tvrde da su isključivo samo govor mržnje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iste optužbe MOST-ovci su ponovili i danas - te se poslužili čak i boksačkim riječnikom kako bi opisali da je premijera lako naokautirati.

O svemu ovome u RTL-u Danas razgovarali smo s politologom Anđelkom Milardovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li si Andrej Plenković smio dopustiti jučerašnji incident?

Ne. Nije smio. S obzirom na njegov politički profil, na identitet europejca, on nije smio tako reagirati. Trebao je držati do digniteta. Trebao se suzdržati i prešutiti, bez obzira je li istina ono što govori uvaženi zastupnik.

Sada svi pričamo o Plenkoviću, a nitko o Krstičeviću - je li ministar prešao granicu.  

Isto se trebao suzdržati. Mi kopamo po površini. Ja mislim da se RH našla u vrlo čudnoj situaciji - demokracija bez oporbe je upitna demokracija. Intervencija obavještajnih službi u borbi za vlast, pretvaranje medija u propagandu i kriza parlamentarizma. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je to razlog da je hrvatska politika postala tempirana bomba?

Ja mislim da se zapravo radi o tipu ispražnjene politike i pretvaranje u društvo spektakla. Politika je postala dijelom performansa, praznine i ničega...

Gdje smo u odnosu na druge parlamente - možemo li niže? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlika je što se tamo suočavaju s argumentima. Ovdje se pokušava pokazati argumentacija uz silu, uvrede... I intervenciju saborske straže.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo