'totalno neprihvatljivo' / Milanovićeva izjava uzrujala Izraelce: Neki zazivaju povlačenje veleposlanika iz Hrvatske

Image
Foto: Screenshot

Nekoliko izraelskih novinara prenijelo je i komentiralo Milanovićevu izjavu na X-u, gdje se potom javio i bivši veleposlanik u Zagrebu

13.10.2023.
14:52
Screenshot
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović spornu je izjavu dao odgovarajući na pitanja novinara o isticanju izraelske zastave na zgradi Ministarstva vanjskih poslova u Zagrebu.

Ilan Mor, bivši veleposlanik Izraela u Hrvatskoj, nazvao je izjavu predsjednika Zorana Milanovića, koja je prenesena i u stranim medijima, "potpuno neprimjerenom". Milanović je, podsjetimo, kazao da je Izrael izgubio njegove simpatije radi napada na civile u Pojasu Gaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko izraelskih novinara prenijelo je i komentiralo Milanovićevu izjavu na X-u, gdje se potom javio i bivši veleposlanik u Zagrebu.

“Neprihvatljivo”, napisao je Mor, “totalno neprihvatljivo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Uz sve moje simpatije...'

Novinar Yosef Yisrael, na čiju se poruku na X-u Mor referirao, sugerirao je da bi Izrael zbog Milanovićeve izjave trebao povući veleposlanika Garyja Korena iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjava predsjednika Milanovića bila je odgovor na pitanje novinara o isticanju izraelske zastave na zgradi Ministarstva vanjskih poslova u Zagrebu.

"Mislim da je to idiotski potez, uz sve moje simpatije prema Izraelu, koje su, nažalost, izgubili u roku 15 minuta. Nakon onih masakra i grozota koje su učinili hamasovci, koje nitko na Bliskom istoku ne voli, nijedna vlast, ali izgleda da ih, nažalost, voli narod ili dio naroda. Nema mjesta drugim zastavama u Hrvatskoj, osim u strogo reguliranim situacijama – kao što su ovdje zastave nacionalne manjine ili NATO-ova zastava ili zastava EU-a, koje su se počele stavljati na istu ravan kao i hrvatska zastava. Ja ću u svom uredu spustiti zastavu Unije i NATO-a. Malo, ne na pola koplja. Čisto da se vidi da je hrvatska zastava iznad njih jer je to zastava višeg reda. Ovo su nekakve asocijacije koje su sad tu i, u odnosu na Hrvatsku, nisu vječne", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Izjava predsjednika Zorana Milanovića

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo