'Sve nas od propasti dijeli jedna plaća'

"Naš najveći problem u Hrvatskoj je glad, a onda se tim gladnim ljudima prodaju priče o pederima, brakovima i ćirilici", kazala je spisateljica Vedrana Rudan, gostujući u emisiji Nedjeljom u dva.

15.12.2013.
16:08
VOYO logo

Vedrana Rudan kaže da je protiv uvođenja ćirilice u Vukovaru, jer je ona u cijeloj priči nebitna. Problem je, istaknula je, što su 20 godina nakon rata Hrvati i Srbi u tom gradu obespravljeni i podijeljeni.

"Ja sam za ćirilicu ako to država može sprovesti, ali Milanovićeva vlada to nije u stanju", ocijenila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za incident koji se dogodio u Vukovaru na obilježavanju godišnjice pada grada kaže da je državni udar u izvedbi Stožera, a ne, kako misli premijer, nekulturno ponašanje.

Za premijera Zorana Milanovića rekla je da je "nabildani lik koji ponekad uspješno, a ponekad neuspješno skoči s nekakvog džipa ili tenka. Nije on uveo nikakav red, donio je samo kaos. On je sluga NATO-a", kazala je spisateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opoziciju ne treba pljuvati, kada imamo vladu kakvu imamo", kazala je Rudan. Za Tomislava Karamarka je kazala da nema karizmu, te da nije "neki džek".

'Zašto u Saboru žderu badava?'

Rudan ocjenjuje da Hrvatskom vlada kapital, te da smo prodani bankama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska nije naša zemlja, mi nismo prodani, mi smo poklonjeni. U Hrvatskoj ne vlada Vlada, već kapital", kazala je Rudan.

Kontroverzna književnica oštro je kritizirala političare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazala je da "sve nas od propasti dijeli jedna plaća", dok se oni političari razbacuju.

"Devedeset posto ljudi gladuje i u takvoj zemlji oni nama objašnjavaju zašto kupuju skupe Audije i uzimaju putne troškove jadnim učiteljima. Zašto sebi ne smanje plaću za 20 posto? Zašto u Saboru žderu badava?", pitala je Rudan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Željku Markić iz inicijative U ime obitelji rekla je da je "lažljivica i manipulatorica". Ocjenjuje da je Markić oruđe u rukama Katoličke crkve i Opus Deia.

Katolički talibani

"Ona je glasnogovornica jednog opasnog pokreta", kazala je Rudan, ocjenjujući da Markić nema budućnosti na hrvatskoj političkoj sceni, ali da je opasna grupa koju zastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo formalno laička država, a zapravo smo katolički talibani i slijepo smo u raljama Katoličke crkve. Svaka vlada je s njima potpisala pakt, a sve mi to plaćamo", kazala je Rudan.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo