Svojim ste šovinizmom prostituirali hrvatsku zastavu

Vatreni koji su se sinoć vratili s EURA i dalje su top-tema, i to ne samo u sportskom dijelu javnosti.

20.6.2012.
15:13
VOYO logo

''Čestitam nogometašima jer su prije svega radili svoj posao kako se posao radi. To su profesionalci koji nose hrvatski grb i nastupaju pod hrvatskom zastavom, ali koji su u najjačoj svjetskoj konkurenciji radili svoj posao dobro i praktički nisu napravili nijednu grešku. Ali što je tu je, netko mora ići dalje. Nijanse su odlučivale i kad najbolje napravite svoj posao morate imati sreće. To vrijedi i za nas, ali nije alibi'', rekao je premijer Zoran Milanović, koji se također osvrnuo i na skupinu huligana koji su sramotili Hrvatsku.

Ne priznaje alibi da je to samo šačica

''To nije posao za HNS, koji je na kraju kažnjen jer UEFA mora nekog kazniti, i ja tu ne držim ljude iz HNS-a odgovornima, iako bi se moralo paziti tko što govori i kakve se društvene poruke i kojeg sadržaja šalju, ali to nije kompetencija ove Vlade. Ali sigurnost, javna sigurnost i ugled države kao turističke zemlje, to je nešto što ima svoju stvarnu i simboličku vrijednost i onaj tko to prostituira radi štetu Hrvatskoj'', izjavio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je i da oni koji to rade nisu samo ''šovinisti, ekstremni desničari ili što drugo'', nego su ljudi koji ''rade štetu Hrvatskoj i s time se kao država moramo pozabaviti''.

''Ne priznajem alibi da se radi o šačici, jer je zanimljivo da te šačice nema među državama koje imaju 80-ak milijuna stanovnika, a ima među navijačima države od 4 milijuna i 300 tisuća stanovnika. To nije baš bezazleno i s obzirom da nismo vlada alibija, očekuje se od nas da u interesu ugleda države, ali i financijskom dijelu, jer smo turistička zemlja, pazimo kako se ponašamo. Jer to je sve Hrvatska'', zaključio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo