AH TAJ POLJUBAC / Milanović se puknuo smijati kada su ga pitali o Grlić Radmanu: 'Što bi rekli u Srbiji – pokušao je da je startuje'

Osvrnuo se i na slučaj Agrokor. 'Čak i ako je Todorić u pravu, ne mogu po svom položaju navijati za njega jer bih bio sitni zlobnik. Kako su to Plenković i ekipa odradili, to je drugo pitanje. Hoće li Todorić dobiti na kraju ili neće ne znam, ja sam propitkivao odnos prema njemu, njega se proganjalo kao da je ratni zločinac. Državi prijeti opasnost da će morati vratiti veliki novac'

6.11.2023.
13:59
VOYO logo

Predsjednik Republike Zoran Milanović održao je sastanak s predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske koji su mu prezentirali rad granične policije na području PU karlovačke nakon čega je obišao točke granične ophodnje Aljaska 1 i Aljaska 2 pri čemu mu je prezentiran rad s dronovima i termovizijskim kamerama prilikom nadzora državne granice.

Nakon obilaska granice predsjednik je stao pred novinare i dao izjavu za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vojska je nekad čuvala granicu, agresivno ili super agresivno, ali danas takva vremena nisu i jednom kad se krene tim putem, teško se iščupati", rekao je pa dodao:

Image
DANAS SE VRAĆA 22 HRVATA /

Plenković o poginulom Hrvatu u Gazi: 'Još uvijek se te informacije provjeravaju.' Komentirao i ministrov 'poljubac'

Image
DANAS SE VRAĆA 22 HRVATA /

Plenković o poginulom Hrvatu u Gazi: 'Još uvijek se te informacije provjeravaju.' Komentirao i ministrov 'poljubac'

"Vojska će pomagati tehnički koliko policija bude tražila", kazao je predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Problem su prvo krijumčari, ove koje naša policija ščepa su sitne ribe. Stimulira se krijumčare da samo nastave jer ako te kazne s tisuću eura to je sitan novac u odnosu na zaradu. Sudovi bi trebali suditi drugačije. Treba im otežati", rekao je Milanović.

Drugi dio problema predsjednik vidi u susjednim državama. “Problem je u susjednim državama – Srbija i BiH, koje otaljavaju. Te države, ne samo Srbija i BiH, su u međuprostoru nesigurnosti, spremne su na svašta i na ništa, nemaju jasnu perspektivu ulaska u EU, tu se nešto spotiču, to nema nikakvu perspektivu i EU mora što prije prionuti poslu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na to što priljev migranata u Mađarskoj ne rješava ni žica na granici. "Od one velike priče da se Europa štiti od nadiranja na njen kršćanski identitet došli smo do toga da se danas u Mađarsku ulazi kao u lunapark."

Govoreći o radu hrvatske policije na granici predsjednik kaže: "Ovo radimo iz osjećaja dužnosti prema EU, ali nismo blentavi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče seoskih straža koje sinjski gradonačelnik Miro Bulj predlaže, Milanović kaže da toga nije bilo ni u vrijeme njegovog djeda.

Predsjednik je komentirao i "pokušaj" poljupca ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlić Radmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što bi rekli u Srbiji – pokušao je da je startuje. To se nikom nije dogodilo. Katastrofa."

Osvrnuo se i na poteze vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave i sporne plakate. "I to U nam je bilo štetno, to nam je radilo ozbiljne probleme 90-ih, o tome je i Tuđman govorio više puta, to nam se ne isplati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj apel Penavi i ekipi je da preskoče ovaj datum pa neka se kasnije raščišćavaju", dodao je.

Rekao je da bi možda i netko iz BiH došao taj dan u Vukovar. "Možda Bećirović, razgovarali smo o tome."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ureda predsjednika je na adresu Vlade RH poslano pismo s prijedlogom da se imenuju vojni izaslanici u Ukrajini, Rusiji i Srbiji. “Zašto nemamo vojnog atašea u Moskvi i Kijevu? Nitko se u vladi nije sjetio da je to možda mjesto gdje bi Hrvatska trebala biti prisutna. Ne, mi imamo u Skopju. Hrvatska je bez atašea u Beogradu, kako je to moguće?”

Osvrnuo se i na slučaj Agrokor. "Čak i ako je Todorić u pravu, ne mogu po svom položaju navijati za njega jer bih bio sitni zlobnik. Kako su to Plenković i ekipa odradila, to je drugo pitanje. Hoće li Todorić dobiti na kraju ili neće ne znam, ja sam propitkivao odnos prema njemu, njega se proganjalo kao da je ratni zločinac. Državi prijeti opasnost da će morati vratiti veliki novac."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo