promocija /

Milanović poručio mladim vojnim pilotima: 'Ulazimo u novo vrijeme. Kupujemo avione da bismo bili sigurniji'

Ministar obrane Mario Banožić izrazio je nadu da će nabava aviona biti poticaj onima koji razmišljaju o pozivu vojnog pilota

18.6.2021.
21:30
VOYO logo

"Kupnjom borbenih aviona ulazimo u novo vrijeme", poručio je predsjednik Zoran Milanović mladim vojnim pilotima kojima je na zagrebačkom Plesu dodijeljeno letačko znakovlje.

U tom novom razdoblju, obučavat će se na modernim, kvalitetnim, vrhunskim zrakoplovima, kazao je Predsjednik te dodao da se i sam naježi kada čuje zvuk aluminijske ptice.

Potvrde i znakovlje primilo je pet pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a ministar obrane Mario Banožić izrazio je nadu da će nabava aviona biti poticaj onima koji razmišljaju o pozivu vojnog pilota.

''Radna skupina radi na slaganju ugovora koji očekujem da će biti potpisan sa Francuskom do kraja godine. Na taj način bi bila realizirana dinamika koja je bila predviđena u samoj ponudi i ovako očekujem da će u 2024. godine ovdje na Plesu dočekati prve Rafale , ali isto tako i pilote i tehničare koji će proći obuku'', izjavio je Mario Banožić, ministar obrane.

''Rafale Hrvatska nabavlja upravo zato da bismo mi bili sigurniji i da bi oni koji na njima lete bili sigurniji. Jer to je nešto što se respektira i nešto čega se neprijatelj, kakav god, kada god i tko god on bio, plaši'', kazao je predsjednik RH Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo