što donosi jesen /

Milanović pod političkom i medijskom paljbom - stoji li iza udara tek strah od njegova političkog povratka?

Iz SDP-a cure podaci kojima se Milanovića optužuje da je na račun stranke, nakon što je najavio povlačenje, bio u Albaniji i to u potrazi za novim poslom

1.2.2017.
18:45
VOYO logo

Bivši premijer Zoran Milanović najavio je danas da ga slijedećih 7 mjeseci neće biti u Saboru. Što će nakon toga, nije posve jasno. Naime, iako Milanović medijima koji pišu da planira povratak i stranačkim protivnicima koji pothranjuju takve priče poručuje da mogu biti mirni, nema odgovora što u njegovom slučaju donosi jesen.

Milanović je danas predao dugonajavljivani zahtjev za stavljanje mandata u mirovanje, ali – s odgodom. Ovdje i dalje ne namjerava dolaziti, ali zbog, kako kaže, tehničkih stvari koje još treba obaviti, mandat će mu biti aktivan do 1. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da li je prvi ožujak ili 27. veljače mislim da je manje više svejedno, pustite čovjeka na miru. Sve je napravio u skladu s našim dogovorom i ja u tome više ne vidim nikakav problem”, govori predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Uz još jednu plaću od 15-ak tisuća kuna za posao koji i dalje ne namjerava obavljati. No dok ga nasljednik javno brani, iz SDP-a cure podaci kojima se Milanovića optužuje da je na račun stranke, nakon što je najavio povlačenje, bio u Albaniji i to u potrazi za novim poslom. Novo vodstvo poručuje da se radilo o službenom putu, ali i dalje se ne zna kako su i zašto radni nalozi pušteni u javnost:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja mislim da je to na štetu cijelog SDP-a, ali to je moje osobno mišljenje prvenstveno, mene koji sam u toj ulozi danas. Što se tiće dokumenata sasvim sigurno dolaskom novog poslovnog direktora i novog tajnika stranke neke procedure su sad puno jasnije nego što su bile prije”, poručuje Bernardić.

SDP tek treba odlučiti i tko će biti Milanovićeva zamjena u Saboru. U nizu nabrajanja dolazi se i do mogućnosti samog Stipe Mesića, koji je bio na listi SDP-a, ali nije njihov član. 

Aktualni su zastupnici poprilično zakopčani. No tko god to bio, mandat mu je siguran samo do jeseni.

Vrata sabornice Milanović je ovim zahtjevom potpuno zatvorio od ožujka do rujna, ali zakonski nakon šest mjeseci on može bez  problema ponovno aktivirati svoj saborski mandat” 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Milanović znakovito poručuje da svi koji ga se u stranci boje mogu odahnuti jer se nema namjeru vraćati u politiku - pitanje je je li ovo njegovo konačno zbogom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike