Milanović: Pobijedit ćemo na izborima kad god oni bili

Nakon što je Vlada obznanila datum održavanja parlamentarnih izbora, oglasili su se i čelnici oporbenih stranaka. 'Za izbore smo spremni.

15.7.2011.
21:22
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović smatra da 4. prosinca nije dobar datum za izbore zbog referenduma.

"Ovaj datum je sporan s ustavno-pravnog stajališta i nije dobar zbog referenduma. Rokovi su u pitanju i prekomplicirano je objašnjavati, ali to će biti tema razgovora sljedećih dana. Mislio sam da su više promišljali kada su donosili tu odluku. S obzirom na ustavno-pravne rokove i deklaraciju Sabora o pristupanju EU, stvar je problematična", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakazivanje izbora pet dana prije predviđenog datuma potpisivanja pristupnog ugovora s Europskom unijom predsjednik HNS-a Radimir Čačić ocijenio još jednim neodgovornim potezom aktualne većine.

"Ovo još jednom pokazuje da je HDZ neodgovoran i da je voljan sve u Hrvatskoj žrtvovati da bi se još koji dan održao na vlasti. Potpisivanje ugovora s EU i referendum će se održati u situaciji kada Hrvatska neće imati pravu vladu. Međutim, ni to neće pomoći HDZ-u", rekao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vladajuća većina ima pravo odrediti datum izbora, ali termin je loš za hrvatske građane. Izbori 4. prosinca znače da će jedna vlada i njena većina donijeti proračun, a moguća druga morat će ga provoditi", komentirao je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

Vezani članci:

arti-201107150363006 arti-201107150642006 arti-201107140690006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo