OŠTRO IZ SLAVONSKOG BRODA / Milanović Plenkoviću: 'Živjeli ste kao pet bubrega u loju' pa poručio: 'Da je pristojan i da šuti, ne bih to spomenuo'

Image
Foto: RTL

'Zašto se ide ukidati prirez? Da bi oni koji imaju, u slučaju grada Zagreba, nad čijom sudbinom ne treba zapomagati, i ti to ukidaš? To su prihodi koji nekog vraga znače. To je kao da se nekome sapuna daska, zašto? To neće povećati plaće nego će se uprijeti prst u nekog tko je mogao povećati prihode', rekao je Milanović

16.5.2023.
13:03
RTL
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda povodom Dana Grada i blagdana sv. Ivana Nepomuka.

"Zašto se ide ukidati prirez? Da bi oni koji imaju, u slučaju grada Zagreba, nad čijom sudbinom ne treba zapomagati, i ti to ukidaš? To su prihodi koji nekog vraga znače. To je kao da se nekome sapuna daska, zašto? To neće povećati plaće nego će se uprijeti prst u nekog tko je mogao povećati prihode", rekao je predsjednik o ukidanju poreza te da nije riječ o poreznoj reformi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je nepotrebno manipuliranje. Radio sam taj posao i sve mi je jasno". O najavljenom plaćanju jednog dijela mirovinskog doprinosa poručio je: "Otkud će to država plaćati? Od lemuzine?"

Komentirao je i prijetnje premijeru Andreju Plenkoviću:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
vlada u petak /

Plenković oko poplava, porezne reforme, prosvjeda, ali i predsjednika: 'Milanović je huškač'

Image
vlada u petak /

Plenković oko poplava, porezne reforme, prosvjeda, ali i predsjednika: 'Milanović je huškač'

"Ispada da moraš biti iznimno hrabar da bi radio ovaj posao. No to je nešto s čim živiš cijelo vrijeme. Ja sam ih dobio more. I u subotu. I što sad?", kazao je predsjednik i dodao da bi bilo neozbiljno, egocentrično i samoživo da govori o tome.

"Meni su dolazili ispred vrata grlati momci i urlali i arlaukali. Danas pijemo zajedno pivo i razgovaramo o tome što je pošlo po zlu. Znate tko ih je huškao? Plenković i njemu slični koji su ih išli huškati u šator. neka ne govori o huškanju, ako je netko huškač, on je. Ključna stvar je da se javnost tim stvarima ne smije maltretirati", rekao je pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On tri godine govori o mladiću koji je napao Vladu. Plenković nije bio tamo. Da je bio Plenković meta, on bi se raspitao. I meni prijete, godinama već. Plenković je tada bio doma, nije ga bilo u uredu, moja supruga je bila tamo, slučajno prolazila, mogla je dobiti metak. Nitko se nije bavio Plenkovićem tada, kao ni njegovim životom", poručio je i dodao da je mladić "imao kaos u glavi i da nikad nećemo znati tko mu je bio meta", rekao je predsjednik.

"To da ima veze s onim što govorim kad raskrinkavam licemjerje i kako je rekao - lažem. Što lažem? Jedina stvar koja nije dokaziva je to da o HDZ-u i Tuđmanu nije imao nikakav stav", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, profitirao si, živjeli ste kao pet bubrega u loju, to su činjenice. Javnost to treba znati. Da se ne predstavljaš kao veliki hrvatski rodoljub, ja bih o tome šutio. Tuđman je bio partizanski komesar, nije bio običan partizan, pa se promijenio i išao u zatvor dok su Plenković i drugi uživali. Da je pristojan i da šuti, ja to ne bih spomenuo. Pitajte partijskog gojenca - što je od toga što sam rekao neistina", kazao je Milanović.

Osvrnuo se i na optužnicu Draganu Kovačeviću:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gdje je slovenska, gdje cijela HDZ-ova vlast kartala? Je li to bilo huškanje s pozicije jednog tipa kojeg si dva puta imenovao na čelo Janafa?", rekao je premijer.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo