ususret summitu /

Milanović oštro: 'Nećemo dati suglasnost na deklaraciju NATO-a jer nas se tretira kao sitan kusur'

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

"Netko ima problem da se u završnoj deklaraciji NATO-a spominje Daytonski sporazum i tri konstitutivna naroda", rekao je Milanović

13.6.2021.
11:51
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

U povodu obilježavanja 30. godišnjice ustrojavanja 63. samostalne gardijske bojne Zbora narodne garde Požega predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima. Prije toga obišao je Vidovce koji su nedavno bili poplavljeni i pretrpjeli znatne štete.

Odgovarajući na pitanje o summitu NATO-a koji počinje sutra u Bruxellesu, a na kojem neće biti nitko iz Vlade, prozvao je ministra vanjskih poslova.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U komunizmu se obitelj Gordana Grlića Radmana obogatila, dobio je hrvatsko ime Gordan. Neće biti problem s Grlićem, još dogovaramo završnu deklaraciju summita. Neke zemlje ne žele spominjanje Daytonskog sporazuma. Morat ću o tome na summitu razgovarati, inače nećemo dati suglasnost na završnu deklaraciju jer nas se tretira kao sitan kusur. Netko ima problem da se u završnoj deklaraciji NATO-a spominje Daytonski sporazum i tri konstitutivna naroda. Kao da je deklaraciju pisala nevladina udruga iz Sarajeva, ne mislim se vratiti u Zagreb s tim. To pokazuje kakve planove za BiH imaju neki međunarodni krugovi, to preko Hrvatske neće proći. Nisam se mislio time baviti”, rekao je Milanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo